Dertiende editie van Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen, dertien nationale kampioenen aan de start

© Photo News

De Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen is intussen aan de 13e editie toe. En opnieuw zakt een knap deelnemersveld af naar de start in Gent. Opvallend is dat de volledige top-10 uit de vorige editie opnieuw aan de start staat. En dat er in de 13e editie 13 kampioenen aan de start verschijnen.

gsg

Wereldkampioene Chantal Blaak wordt dé blikvanger. De Nederlandse van het Boels-Dolmans-team was de laatste twee jaar telkens tweede. Derde keer, goeie keer? Bovendien komt ze dit jaar aan de start als uitgesproken kopvrouw binnen haar team.

Lucinda Brand, winnares vorig jaar, topt een heel sterke Sunweb-ploeg. Naast haar kan de ploeg de kaart van Ellen van Dijk – altijd op de afspraak in de Omloop – of Coryn Rivera, vorig jaar primus in de Ronde van Vlaanderen, trekken.

Ook de wereldkampioene tijdrijden, Annemiek van Vleuten, gaat opnieuw op zoek naar een eerste zege in de Omloop. Na tal van ereplaatsen in het verleden wordt het op 35-jarige leeftijd misschien één van haar laatste kansen voor de sympathieke renster van het Mitchelton-Scott-team.

Dit jaar krijgt zij de Belgische trots aan haar zijde. De kansen voor Jolien D’hoore zullen zeer afhankelijk zijn van het wedstrijdverloop. Bijkomend voordeel voor dit team is dat het voor de rest uit Australische rensters bestaat, die in eigen land reeds goed gerodeerd zijn. Amanda Spratt en Gracie Elvin zijn zekere outsiders.

Het in de breedte misschien wel sterkste team is Canyon-SRAM. Tiffany Cromwell is een ex-winnares (2013), de ervaren Duitse Trixi Worrack stond al meermaals op het podium. Met Elena Cecchini en Alice Barnes beschikt het team ook over jeugdige rensters die hun internationale klasse in Vlaanderen reeds bewezen.

Elisa Longo Borghini zal ook wel stilaan de ereplaatsen in de Vlaamse openingsklassieker beu zijn. Als ex-winnares van de Ronde heeft ze parcourskennis voldoende om een gooi te doen naar de hoofdvogel.

Naast de sterke blokken wordt het eveneens uitkijken naar wat Waowdeals Pro Cycling kan brengen zonder hun kopvrouw Marianne Vos. Kan Alé Cipollini met Janneke Ensing en Chloe Hosking een rol spelen tot in Meerbeke? Bevestigt Sheyla Gutierrez haar top-10 plaats van vorig jaar binnen het Cyclance-team? Of staat er na D’hoore en de afwezige Kopecky nog eens een nieuwe Flandrienne op?

De 13 Nationale kampioenen:

-Olena Pavlukhina – Azerbeidzjan – BTC Ljubljana

-Sheyla Gutierrez – Spanje – Cyclance

-Jolien D’hoore – België – Mitchelton-Scott

-Jelena Eric – Servië – BTC Ljubljana

-Elisa Longo Borghini – Italië – Wiggle High5

-Martina Ritter – Oostenrijk – Wiggle High5

-Vita Heine – Noorwegen – Hitec Products

-Mia Radotic – Kroatië – BTC Ljubljana

-Polona Batagelj – Slovenië – BTC Ljubljana

-Christine Majerus – Luxemburg – Boels Dolmans

-Lisa Klein – Duitsland – Canyon/SRAM

-Chantal Blaak – Nederland – Boels Dolmans

-Sara Penton – Zweden – Team Virtu Cycling

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen