© Jempi Trippaers

© Jempi Trippaers

© Jempi Trippaers

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Drukke dagen voor Genker Mijnwerkerskoor

Na een intense repetitie-programmatie en een traditionele rusthuistoer, is het Genker Mijnwerkerskoor nu bijna klaar met zijn even traditionele St.Barbaravieringen, overal te lande. Genk, Beringen, Houthalen, de plaatselijke brandweer, het Casino in Meulenberg, alles bij elkaar genomen zit men aan een slordige 15 optredens op vier weken tijd.

Jempi Trippaers

De meer dan dertig leden van het Mijnwerkerskoor zullen volgend jaar ook het dertig jarig bestaan van het koor vieren. "Daarvoor hebben we nu al de grote zaal van C-Mine afgehuurd", zegt dirigent Luc Smets. "Waarschijnlijk loopt dit alles weer uit op een fijne samenwerking met de harmonie van Waterschei-Zwartberg waar mijn goede vriend Armand Steyfkens het dirigeerstokje hanteert. Armand maakte in het verleden ook enkele tournees mee met ons koor, onder meer naar Duitsland en Barcelona. We kennen mekaar dus heel goed", lacht Luc.

Combo

Het Mijnwerkerskoor vernieuwde op korte tijd ook zijn hele liederengenre. "Alhoewel we nooit zullen afstappen van ons verleden als 'mijnwerkersambassadeurs'. In die functie blijven we onze rol spelen", zegt Luc. "Maar we maken toch ook meer plaats voor andere muziekgenres, andere accenten ook. Hierbij is een voorname rol weggelegd voor de eigentijdse en veelzijdige muziek-combo van ons koor. Die mannen hebben een absolute meerwaarde in het totaalplaatje. Hugo Martens begeleidt ons al jaren aan de piano. Filly Mellemans (ritme-gitaar) en Didier Martens (bas-gitaar) maken het begeleidingsplaatje mooi rond. Oh ja, nog dit: aanstaande zondag 17 december zijn we een van de Genkse gastkoren in het Kertsconcert van het Mannenkoor De Heivinken. Dit gaat door in de St.Albertuskerk van Zwartberg om 15 uur. Daar zullen we een programma brengen van hedendaagse en oudere kerstliederen", vat Luc samen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer