© Dirk Kerstens

Veiligheidsagent opent restaurant ’t Zot Kiekske

Danial Bozorgzadeh uit Schilde is nog maar 25, maar is in zijn leven al evenementenplanner in het nachtleven, veiligheidsagent en ober geweest. Nu gooit hij het roer opnieuw om en maakt hij met de opening van zijn eerste restaurant een droom waar.

Rebecca Van Remoortere

De naam zegt het zelf. ’t Zot Kiekske is een restaurant dat draait om gerechten met kip. De zaak ging anderhalve week geleden open. “Kip is een laagdrempelige keuze, iedereen lust het en iedereen eet het. Een klassieke Belgisch-Franse keuken zou hier niet zo goed werken, denk ik. Kip wordt gegeten in alle geloofsovertuigingen. Door daarrond te werken, kunnen we onze prijzen ook democratisch houden.”

Danial en de chef-kok van 24 jaar oud gaan volop voor verse producten. “Van de mayonaise tot de frietjes, alles is zelfgemaakt. We kiezen voor een klassieke kaart met gerechten als een halve kip met frietjes, maar serveren ook oosters getinte gerechten zoals een kippenrol met rijstblad en een pittige wok. Enkel voor de desserts wordt geen kip gebruikt, maar daarin zitten dan weer eieren natuurlijk.”

Ook al is de zaak een kippen­restaurant, Danial heeft zelfs gedacht aan de vegetariërs. “Er staat een vegetarisch en een ­veganistisch gerecht op de kaart. Momenteel werken we nog aan een suggestiekaart waar vooral seizoensgebonden gerechten op zullen komen.”

Danial komt uit Schilde, maar vond de perfecte locatie voor zijn eigen zaak in Merksem. ’t Zot Kiekse zit vlak over de Merksemse rijschool aan het einde van de Bredabaan. “We bereiken daarmee inwoners van Merksem, maar zeker ook bezoekers van het Sportpaleis en Kinepolis, hier vlakbij. We hebben ook acht gratis parkeerplaatsen aan de overkant van het restaurant voor klanten die van verder komen. Op de Bredabaan zijn nog weinig echte restaurants, wel veel snackbars, daar willen wij het verschil maken.”

Het kippenrestaurant is volgens de eigenaar een familiezaak. “We serveren drie verschillende ­kindergerechten en hebben de eerste week al ondervonden dat we heel veel gezinnen met kleintjes aantrekken. Momenteel staat er nog een grote ruimte vrij in het restaurant, daar komt op termijn een binnenspeeltuin.”

Naast de ruimte voor de speeltuin is er ook nog een zaal met plaats voor twaalf personen. “Die kan afgehuurd worden voor ­privéfeestjes.”

’t Zot Kiekske, Bredabaan 267, 2170 Merksem