Palestijnse Autoriteit stelt nieuwe regering aan

Nieuws
De president van de Palestijnse Autoriteit heeft de nieuwe regering goedgekeurd. De 69-jarige econoom Mohammed Mustafa werd twee weken geleden als premier aangesteld en nu is ook zijn ministersploeg compleet.
anp
donderdag 28 maart 2024 om 16:00
Afbeelding
beeld anp

Mustafa zegt dat het beëindigen van de oorlog in de Gazastrook de topprioriteit van zijn nieuwe regering is. Hij heeft geen macht over Gaza, waar Hamas de baas is. De Palestijnse Autoriteit bestuurt de Westelijke Jordaanoever, maar die wordt ook bezet door Israël. Er is veel kritiek op de vorige regeringen omdat die te veel zouden samenwerken met de bezetters.

Mustafa staat bekend als een relatief neutraal figuur en was al enige tijd adviseur van president Mahmoud Abbas. Hij zal ook de rol van minister van Buitenlandse Zaken vervullen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duitse Arian (6) na nieuwe 'stille' zoekactie nog niet gevonden

Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een 'stille zoekactie' gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen.

Afbeelding

Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt.

Afbeelding

Honderden demonstranten bij Correspondents' Dinner in Washington

Honderden actievoerders hebben zaterdag gedemonstreerd voor het Washington Hilton. In het hotel wordt het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers gehouden, het zogeheten Correspondents' Dinner.

Afbeelding

Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS.

Afbeelding

Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.

Afbeelding

Burgemeester: koning wist Emmen te ontroeren met zijn woorden

Koning Willem-Alexander heeft veel inwoners van Emmen weten te ontroeren met de toespraak die hij aan het slot van zijn bezoek aan de Drentse stad hield. Dat stelde burgemeester Eric van Oosterhout zaterdag in het radioprogramma Met het oog op morgen.