Wout van Aert met succes geopereerd in Herentals: “Zijn deelname aan de Giro is onzeker”

Na zijn zware valpartij van woensdag in Dwars door Vlaanderen, is Wout van Aert donderdag met succes geopereerd, zo maakte zijn team Visma-Lease a Bike bekend. Uit onderzoek bleek immers dat hij een gebroken borstbeen, een breuk in het sleutelbeen en meerdere gebroken ribben had opgelopen.

Marnix Taes
Bron: belga

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. “Wout riep naar mij ‘Go Tiesj’”: dit gebeurde er precies bij de zware valpartij van Van Aert

“Wout van Aert is vandaag succesvol geopereerd”, bevestigt de Nederlandse formatie via ‘X’. “Onderzoek wees uit dat hij zijn borstbeen, zijn sleutelbeen en verschillende ribben gebroken heeft. Het is onduidelijk wanneer Wout weer op de fiets kan stappen. De komende weken staan in het teken van zijn herstel. Hij zal daarom de voorjaarsklassiekers missen. Zijn deelname aan de Giro d’Italia is nog onzeker. We zullen in de komende weken een beslissing nemen op basis van zijn herstel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. In de briefing van Visma-Lease a Bike stond een rood zwaailicht bij plek waar Wout Wout van Aert viel: “De afdaling wordt chaos, maar vecht om bij de ploeg te blijven”

De kopman van Visma-Lease a Bike ging woensdag op 68 kilometer van de aankomst in een afdaling aan hoge snelheid tegen het asfalt. Zijn shirt lag helemaal open en hij liep ook enkele zware schaafwonden op. Van Aert greep na zijn val naar zijn rechtersleutelbeen en verliet de wedstrijd in tranen.

Bij de valpartij waren met Jasper Stuyven (Lidl-Trek), de Deen Mads Pedersen (Lidl-Trek) en de Eritreeër Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) nog enkele grote namen betrokken. Enkel Pedersen, zondag de winnaar in Gent-Wevelgem, kon zijn weg vervolgen. Van Aert en Stuyven bleven minutenlang op het asfalt zitten en werden vervolgens op een brancard in een ziekenwagen gehesen. Ook Stuyven is inmiddels onder het mes gegaan.

Van Aert was vorige vrijdag in de E3 Saxo Classic ook al hard tegen het asfalt gegaan, toen bij het oprijden van de Paterberg. Hij hield er enkele wonden aan zijn rechterzijde, ter hoogte van de heup en de elleboog, aan over.

LEES OOK. In 2019 ging Wout van Aert onder het mes bij dokter Toon Claes, vandaag bij zoon Tom: “In de familie is de regel: niet over het werk praten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen