Discobar Galaxie, De Romeo’s en Lotte De Clerck tekenen in augustus present op het openingsfeest.© rr/vrt/Frederik Beyens

Hemiksem maakt eerste namen bekend voor dorpsfeest op vernieuwde Gemeenteplaats

Hemiksem -

De grootscheepse werken op de Gemeenteplaats en omgeving in Hemiksem vroegen het voorbije jaar het nodige geduld en begrip, maar als dank trakteert het lokaal bestuur op een groot openingsfeest. Dat wordt gespreid over twee dagen.

Bart Roggeman

Op vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus wordt op de Gemeenteplaats voor alle inwoners een groot dorpsfeest gebouwd om het nieuwe plein officieel te openen. Schepen van Feestelijkheden Kris Verbeeck (CD&V) heeft daarvoor nu de eerste namen bekendgemaakt.

“Op vrijdag starten we met de plechtige opening van het nieuwe gemeenteplein, de onthulling van het kunstwerk en we dan ook de speeltuin”, vertelt hij. “Nadien start het openluchtfeest, waarbij onder meer Discobar Galaxie voor de ambiance zorgt. Op zaterdag wordt eerst in de namiddag een kinderprogramma gepland, om dan het feest voort te zetten met ’s avonds onder meer een optreden van Lotte De Clerck (#LikeMe) en De Romeo’s.”

“Tussen deze grote namen door plannen we ook lokale muzikanten in. Zo geven we de creatieve en muzikale Hemiksemnaar ook een plaats op het podium binnen de gemeente. Met de afsluitende act voor zaterdag zijn we nog in onderhandeling, maar het belooft een knaller van formaat te worden.”

Test als eventlocatie

“Het openingsfeest is tegelijk ook de eerste grote test voor de vernieuwde Gemeenteplaats als eventlocatie”, verkondigt schepen Verbeeck. “Zo worden er meer elektriciteitskasten geïnstalleerd. Bovendien is het plein waar activiteiten kunnen worden georganiseerd ook ruimer gemaakt. Op die manier hopen we dat het opnieuw ‘schwung’ in het centrum van Hemiksem brengt na een jaar van werken. Het moet uitgroeien tot een centrale ontmoetingsplaats die ook voor inspiratie kan zorgen. Als lokaal bestuur willen we zelf het voorbeeld geven door de organisatie van dit evenement. Ik hoop stiekem dat we dit driejaarlijks kunnen organiseren. Dat lijkt mij een haalbare kaart.”

Schepen Kris Verbeeck aan de Gemeenteplaats, die nu nog een werfzone is. In augustus wordt het een ‘feestzone’.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners