De lente is een tijd van vernieuwing en daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen

Opinie
Met de komst van de lente ontwaakt de natuur uit haar winterse sluimer. Het is een tijd van transformatie, schrijft de Afghaanse dichter en schrijver Abdul Basir Shafaq.
Abdul Basir Shafaq • Afghaans dichter en schrijver
donderdag 28 maart 2024 om 16:00
Opinie
Opinie beeld nd

De wereld om ons heen vindt zich in de lente opnieuw uit in een kleurrijk schouwspel van bloemen, bladeren en vogelgezang. Dit seizoen van vernieuwing brengt een overvloed aan leven mee, dat zich wonderlijk ontvouwt voor onze ogen.

Een explosie van kleur doordrenkt de natuur. Na maanden van kale bomen en dorre landschappen, worden we getrakteerd op een overvloed aan bloeiende bloemen die de omgeving veranderen in een waar schilderij. Van de bescheiden krokussen die als eerste hun kopjes boven de grond uitsteken tot de majestueuze kersenbloesems die hele straten bedekken met hun roze waas, elke bloem draagt bij aan de levendigheid van het seizoen.

Dit is een opiniebijdrage. De mening van de auteur is niet per se het standpunt van de redactie. Wilt u reageren? Stuur dan een brief (maximaal 200 woorden) naar opinie@nd.nl
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
De huidige publieke omroep is nog gebaseerd op de vroegere verzuiling. Nu de samenleving een stuk complexer is, werken oude afspraken niet meer.

Voor de publieke omroep is slopen en vanaf de grond opbouwen de beste oplossing

De NPO ligt onder vuur en heeft moeite om een overtuigend verhaal te brengen. Denk daarom niet meer vanuit de oude zuilen, maar vanuit het belang van het publiek, betoogt oud-omroepman Hans Laroes.

De Amerikaanse filosoof Daniel C. Dennett tijdens de uitreiking van de Erasmusprijs 2012.

Hoe kan een mens als Daniel Dennett volhouden dat God niet bestaat? Door geloof in de wetenschap

Deze maand overleed de bekende atheïst Daniel Dennett. Als je zoals hij een boek schrijft om aan te tonen dat God niet bestaat, doe je jezelf en de wereld geweld aan, meent Joop Seldenthuis.

Afbeelding

China hoeft niet namens Taiwan het woord te voeren. Dat kunnen we heel goed zelf

China bedankte in een VN-vergadering namens Taiwan voor het meeleven tijdens de recente aardbeving op het eiland. Op die bedankjes zit de vertegenwoordiger van Taiwan in Nederland, Hsin-Hsin Chen, niet te wachten.

Voedselbank in Rotterdam West Delfshaven. Vrijwilligers controleren de voorraden en laden de vrachtwagens.

Rotterdam, is er wel een plek onder de zon voor mensen die we kwetsbaar noemen?

Weer wordt het plan van stal gehaald om in Rotterdam mensen met hogere inkomens tussen minder draagkrachtigen te laten wonen. Het is al eerder mislukt. En het is onrechtvaardig, schrijft Gerlinde Robbertsen.

Omdat Iran nog altijd een handelspartner is van de EU, bestaat de indruk dat dat een rol speelt om de Iraanse Revolutionaire Garde niet op de Europese terreurlijst te zetten.

Gênante en bureaucratische vertoning bij Europese aanpak van Iraanse Revolutionaire Garde

In de Europese discussie over het aanpakken van de Iraanse Revolutionaire Garde voert volgens Freek Vergeer de koopmansgeest de boventoon. Met Iran valt geld te verdienen.

Het bezit van de auto zorgt in mijn geval voor een mildere houding: je kunt niet alle wereldproblemen in je eentje oplossen.

Van treinreiziger naar filerijder. Wat het bezit van een Volkswagen Up met mijn wereldbeeld doet

Lange tijd zei Carin Slotboom tegen autorijders: ‘wat geeft jou het recht om auto te rijden, terwijl je weet dat de invloed op de omgeving slecht is?’ Ze heeft nu ruim een half jaar zelf een auto en maakt de balans op.