Organisator Bram De Brauwer is blij dat er in november gecrost wordt in Park Ter Beuken in Lokeren.© ies

Rapencross keert terug maar Polderscross blijft in koelkast: “Heel blij met onze nieuwe datum”

Lokeren/Kruibeke -

Lokeren krijgt na een jaar onderbreking opnieuw een topveldrit op haar grondgebied. De Rapencross wordt op zondag 10 november gereden. De Kruibeekse Polderscross keert voorlopig niet terug.

Ivan Elegeert

“We zijn heel blij met het voorstel van de wielerbond om de Rapencross op zondag 10 november te organiseren”, laat organisator Bram De Brauwer weten. “In het verleden waren we al enkele keren de openingswedstrijd van het seizoen, begin september. Maar van die datum wilden we af. In september is veldrijden nog niet echt aan de orde.”

“Dat we op een zondag vallen en er de dag nadien een feestdag en dus een vakantiedag volgt, is een extra troef. We rekenen dus op een grote belangstelling.”

“Lokeren is wielerstad”

De Brauwer en zijn collega’s kunnen nu de gesprekken opstarten met alle betrokken partijen zoals het stadsbestuur. “Het dossier ligt weldra op tafel in het schepencollege”, zegt schepen voor Sport Marjoleine de Ridder (CD&V), die aanstipt dat Lokeren een wielerstad is. “Ik ga er dus van uit dat we ook nu met de stad mee onze schouders onder de Rapencross zullen zetten.”

Het parcours wordt opnieuw in Park Ter Beuken uitgetekend. De Brauwer geeft nog aan dat de Rapencross kandidaat is om aan te sluiten bij een klassementen zoals de Superprestige of de X20 trofee. “Dat zou het deelnemersveld nog sterker kunnen maken.”

Polderscross

De Polderscross in Kruibeke staat, net als in 2023, niet meer op de veldritkalender. “De werken van de Vlaamse waterweg op onze site zijn nog volop bezig”, zegt De Brauwer. “We hebben gewoonweg dus geen plaats. Maar dat betekent niet dat we definitief afhaken. Weldra fuseert Kruibeke met Beveren en dan komen er misschien opnieuw mogelijkheden.”

In Sint-Niklaas neemt Bureau Golazo de organisatie van de Waaslandcross in De Ster over van de lokale vzw die er na twintig jaar mee ophoudt. Die wedstrijd wordt op zaterdag 15 februari 2024 gereden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER