© Stijn Van de Sande

Tweede filiaal De Gouden Kooi opent in maart: “Escape rooms van ongezien niveau”

Op 29 maart 2019 is het eindelijk zover. Dan opent het langverwachte tweede filiaal van De Gouden Kooi haar deuren op de Haverwerf in Mechelen. “We willen onze escape rooms hier naar een ongezien niveau brengen”, klinkt het ambitieus.

Stijn Van de Sande

De Gouden Kooi heeft al verschillende jaren enkele escape rooms in de Gerechtstraat in Mechelen maar ongeveer een jaar geleden besloten uitbaters Bert Briké en Jan Gheyle om een tweede filiaal te openen in de Dijlestad. “Hier willen we veel meer inzetten op de ervaring van de mensen”, klinkt het bij het tweetal. “Je zal niet langer gewoon uit een kamer moeten ontsnappen, maar vanaf het moment dat je binnenkomt stap je in een verhaal waarin je meegezogen wordt. Uiteraard zijn er wel nog tal van mysteries en puzzels die je moet oplossen. De escape rooms hebben meerdere ruimtes en soms zelfs een tweede verdieping. Er zitten ook heel wat technische hoogstandjes in.”

In totaal komen er aan de Haverwerf op termijn vier escape rooms. De eerste is nu bijna klaar om gespeeld te worden. “De eerste ‘escape experience’ heet Het Geheim van Sint-Rumoldus en speelt zich af in en rond een kerk. Maar meer willen we daarover niet zeggen. De mensen zullen het zelf moeten komen ontdekken. We kunnen wel verklappen dat we de escape rooms hiermee naar een niveau brengen dat ongezien is in de sector. We willen hier iets bieden wat niemand anders heeft.”

In eerste instantie stond de opening afgelopen zomer gepland, maar dat ging uiteindelijk niet door. De nieuwe openingsdatum is 29 maart 2019. “En dan moeten we open, want er kwamen al boekingen binnen”, klinkt het. “Achteraf bekeken was de vorige timing niet realistisch. We doen alle verbouwingen zelf en ook het bouwen van de kamer doen we met zijn tweetjes. Dat heeft allemaal veel meer tijd gekost dan gehoopt. We moesten muren zetten, plafonds steken, noem maar op. Daar hadden we ons op miskeken. Maar nu hebben we een ultieme deadline en kunnen we daarnaartoe werken.”