© BFM

Afgebrande sociale kruidenier plaatst spaarpotten bij honderd handelaars

Een korte, maar hevige brand heeft vorige woensdag de container vernield waarin de sociale kruidenier ’t Hofke in Lier was ondergebracht. De container raakte zwaar beschadigd. “Naar aanleiding hiervan kregen wij heel veel vragen van mensen die iets willen doen”, zegt coördinator Sanne Van den Eynden.

cvr

“Momenteel hebben wij het meeste nood aan financiële steun om onze sociale kruidenier weer op te bouwen. De Lierse vzw Mivas afdeling Goed Gevoel organiseert daarom een inzamelactie voor de heropbouw van ’t Hofke. Daarom zetten we bij de Lierse handelaars alvast honderd spaarpotten voor kleine en minder kleine bijdrages. Wie deze kerstvakantie niet bij de lokale handelaar geraakt, of wiens bijdrage te groot is voor een spaarpot, kan Goed Gevoel rechtstreeks contacteren.”

“Voor de organisatie en nog meer voor de driehonderd kansarme gezinnen die hier klant zijn, is deze brand een ramp. We hebben dus dringend nood aan een degelijke infrastructuur waarin we de sociale kruidenier kunnen heropbouwen en aan materialen om deze in te richten. Onze kansarme gezinnen mogen immers niet in de kou blijven staan en moeten zo vlug mogelijk weer van voedsel en andere basisproducten kunnen worden voorzien.”

Wie wil helpen kan terecht op het nummer 03/480.03.44 of op goedgevoel.mivas.be

LEES OOK. Sociale kruidenier ’t Hofke heeft na brand nood aan opslagplaats

LEES OOK. Brand vernielt winkeltje dat 300 kansarme gezinnen bevoorraadde, ook geschenkjes voor kinderen zijn vernield

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER