© EPA

Amerikaan wint hoogste bedrag ooit gewonnen met één lottoticketje

Een inwoner van de Amerikaanse staat Massachusetts heeft woensdagavond het duizelingwekkende bedrag van 758,7 miljoen dollar - ofwel bijna 643 miljoen euro - gewonnen met de Amerikaanse loterij Powerball. Het gaat om het hoogste bedrag ooit dat gewonnen werd met één lottoticketje.

mtm

Begin vorig jaar deelde Powerball - een loterij die gespeeld wordt in 44 Amerikaanse staten - de allerhoogste jackpot ooit uit: ruim anderhalf miljard dollar. Dat bedrag moest echter gedeeld worden door drie spelers. De jackpot van woensdagavond gaat naar één gelukkige.

De kans om de jackpot te winnen bij Powerball bedraagt 1 op 292,2 miljoen. De loterij schat dat er de voorbije dagen ongeveer 170 miljoen ticketjes werden verkocht. Maar eentje daarvan bevatte de vijf winnende cijfers 6, 7, 16, 23 en 23 en het correcte Powerball-nummer 4.

De inwoner uit Massachusetts heeft nu twee opties. Ofwel kiest hij voor de “cash-optie” en krijgt hij - na tussenkomst van de fiscus - zo’n 443,3 miljoen dollar op zijn rekening geschreven, ofwel laat hij het uitbetalen in 30 schijven verspreid over de komende 30 jaar. Hoewel die schijven elk jaar vijf procent toenemen, kiest bijna elke winnaar voor de cash-optie.

“Naast de jackpot-winnaar waren er nog bijna 10 miljoen mensen die een prijs wonnen met de trekking van woensdag”, luidt het bij de organisatie. “Goed voor een totaalbedrag van ruim 135 miljoen dollar.”

Voor de volgende trekking staat de jackpot nu opnieuw op 40 miljoen dollar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER