CLUBNIEUWS. Beoogde spits vandaag al op training bij Anderlecht, Club dicht bij Braziliaanse verdediger

© Twitter

© AGIF

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Anderlecht komt weer op toerental. Er is nog geen definitieve deal maar de beoogde spits zal vandaag al het paars-witte shirt dragen op training als gastspeler. Club Brugge staat dan weer dicht bij een Braziliaanse linksvoetige centrale verdediger. Maar ook de andere eersteklassers zitten niet stil: uw clubnieuws van de dag!

vml

Dimata vandaag op training bij Anderlecht

Vanaf vandaag traint ook Landry Dimata (20) mee. Er is nochtans nog geen definitieve deal met Wolfsburg, maar de Belgische spits zal al het paars-witte shirt dragen als gastspeler. Zijn huurcontract met aankoopoptie kan namelijk pas ondertekend worden als enkele bestuurders van de Wolven terug zijn uit het buitenland. Coucke haalt zo wel een van zijn favoriete spelers binnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog een opvallende nieuwkomer bij RSCA gisteren op training, was Ilias Moutha-Sebtaoui (19). Deze Belgisch-Marokkaanse keeper werd opgeleid bij Standard, trok toen naar Man United en komt nu transfervrij over. Hij vervangt als vierde doelman Enzo D’Alberto, die naar Union gaat. Derde doelman bij paars-wit blijft trouwens Boy de Jong, die vrijdage en nieuw conrtract ondertekende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anderlecht kondigde ook drie vertrekkers aan. Middenvelder Idrissa Doumbia, vorig jaar uitgeleend aan Zulte Waregem, werd verkocht aan het Russische Achmat Grozny. Aanvankelijk werd hij nochtans bestempeld als het grootste talent van Ivoorkust. Verdediger Wout Faes tekende dan weer voor drie seizoenen bij KV Oostende, terwijl spits Jorn Vancamp definitief naar Beerschot Wilrijk verkast.

Paars-wit speelt vanavond zijn eerste oefenmatch op RWDM (19.30 uur). Op 13 juli is er nog een vriendschappelijk duel tegen Ajax in Amsterdam.(jug)

Club Brugge dicht bij Braziliaanse verdediger

Club Brugge staat dicht bij de 23-jarige Luan Péres, een Braziliaanse linksvoetige centrale verdediger die onlangs werd uit­geleend aan Fluminense. Zijn moederclub, Ponte Preta, zette die uitleenbeurt stop om hem nu te kunnen verkopen aan een Belgische ploeg: Club, dus. Péres zou minder dan een miljoen euro kosten en was gisterenavond al in Brugge, waar hij de komende dagen medische testen aflegt.

Vanavond houdt Club al zijn eerste oefengalop, op het veld van tweedeprovincialer KFC Heist (19.00 uur).(jve)

Lokeren strikt Spaanse verdediger Diaby

Sporting Lokeren heeft zijn derde zomertransfer beet: Bambo Diaby (20). De Spaanse centrale verdediger met Senegalese roots tekende een contract voor drie ­seizoenen met optie op ­Daknam. Hij trainde gisteren al meteen een eerste keer mee.

Diaby komt transfervrij over van het Italiaanse Sampdoria, dat hem vorig seizoen uitleende aan de Spaanse tweedeklasser Peralada. Daar maakte hij vier doelpunten in 34 competitiewedstrijden.

Lokeren verlengde gisteren ook de overeenkomst van doelman Ortwin De Wolf, waardoor hij nu tot juni 2021 met optie onder contract ligt. Ook het aflopende contract van de Servische aanvaller ­Marko ­Miric werd met één jaar verlengd.(whb)

Essevee haalt Noorse spits

Zulte Waregem heeft zijn zesde zomertransfer afgerond. De 21-jarige Noor Henrik Björdal maakt de overstap van de beloften van Brighton & Hove Albion en tekende voor drie seizoenen aan de Gaverbeek. De spits was vorig seizoen goed voor acht goals in 22 wedstrijden.

Essevee maakt ook werk van een definitieve overstap van Théo Bongonda, vorig seizoen gehuurd van het Turkse Trabzonspor.(jcs, jug)

*** Zoals eerder aangekondigd rondde Gent de transfer van Ahmed Mostafa af. De 21-jarige Egyptische flankspeler komt over van Petrojet in eigen land. Ook de 18-jarige doelman Jari De Busser werd voorgesteld, hij was het voorbije seizoen actief bij Lierse.

*** STVV heeft Alexandre De Bruyn (24) aangetrokken, de aanvallende middenvelder komt over van Lommel en tekende voor twee jaar met optie op nog eens twee jaar.(blg)

*** De uitleenbeurt van Dante Vanzeir (20) aan Beerschot Wilrijk werd vandaag geofficialiseerd. De explosieve spits verlengt zijn contract bij ­Racing Genk meteen met één seizoen tot 2022.(mg)

*** Habran, Randriambololona, Touré en Susic - allen pas sinds vorig seizoen bij Antwerp - volgen een programma bij de B-kern en lijken zo zo goed als zeker te mogen vertrekken. (Stdr)

*** OHL haalt de Engelse jeugdinternational George Hirst bij Sheffield Wednesday. (mah)

LEES OOK: Gesloten training, veel open vragen bij AA Gent: transfermolen draait nog volop

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen