De brug die al heel wat vrachtwagens hun dak heeft gekost: “We weten ook niet meer wat we moeten doen”

Opnieuw heeft een vrachtwagen zich vrijdag vastgereden tegen de brug van Bosdel in Genk. Het is helaas niet meer bij te houden hoeveel vrachtwagenbestuurders geen verband leggen tussen de massale signalisatie en de hoogte van hun voertuig.

cn

Al jaren zijn er vrachtwagenchauffeurs die het dak van hun voertuig achterlaten als ze de brug passeren. Sommigen slagen erin zich hopeloos vast te rijden en er alleen weer uit geraken met een sleeptouw en platte banden. En dan zijn er ook nog chauffeurs die hun hele aanhang aan gruzelementen rijden. Niet te vergeten de bestuurder die zo hard tegen de brug knalde dat één van de betonnen brugelementen één meter uit haar as schoof en ook meteen het treinverkeer erboven stillegde. Het aantal bestuurders dat tegen de brug reed, moet intussen al rond of zelfs over de 100 zitten.

Schepen van Mobiliteit Michaël Dhoore schudt het hoofd. “Wat moet ik daar nog op zeggen?”, zucht Dhoore. “Ik weet ook niet wat we nog meer kunnen doen. We hebben bijna alle mogelijke maatregelen genomen die er te nemen zijn. Er zijn signalisatieborden geplaatst die de hoogte aangeven. Er zijn aan weerszijden losse portalen waar je eerst tegen rijdt alvorens de brug te raken. Die worden nog eens voorafgegaan door kettingen die bij de chauffeur toch al een belletje moeten doen rinkelen als hij die op zijn dak hoort rammelen. We hebben de gps-operatoren gevraagd dat aan te geven. Er staan zelfs borden , nog voor dat je die zone binnenkomt, waarop staat hoe vrachtwagens moeten rijden om in Genk-Zuid te geraken. Ik weet echt niet wat we nog moeten doen. Hopeloos.”

Ook deze vrachtwagens kwamen al vast te zitten onder de brug: