Leider Bocholt wint als enige Belgische ploeg in BENE-League

Vier van de zes matchen op de veertiende speeldag van de BENE-League handbal werden vanavond afgewerkt. Leider Bocholt wist als enige Belgische ploeg te winnen, terwijl Hasselt, Wezet en Sasja de boot ingingen.

Nochtans kon de rode lantaarn Bocholt wel verontrusten: aan de eerste pauze stond het 15-16. Dankzij hun snelle balbehandeling konden de bezoekers daarna het verschil maken, om uiteindelijk met een ruime 24-36 overwinning naar huis te gaan.

De Limburgse derby tussen NeLo en Hasselt was er één met twee gezichten. Initia domineerde in de eerste periode (10-14 aan de rust) en aan het begin van het tweede kwartier, terwijl Sporting in het begin van het laatste kwartier een comeback maakte. Twee penalty’s van Köhlen vergrootten alweer de voorsprong voor Initia, maar de Kempenaren gaven zich niet gewonnen. In de 53ste minuut stond het 22-22 gelijk. Vernooy maakte op enkele seconden van het einde de beslissende treffer na een zenuwslopend slot: 26-25.

In de vooravond dolf Visé het onderspit tegen Aalsmeer. De Belgen hielden lang gelijke tred, maar de Nederlanders maakten in het slot het verschil: 30-27. Sasja liep een blauwtje op tegen Bevo. De Antwerpenaren onder leiding van Alex Jacobs moesten de duimen leggen ondanks een voorsprong na het eerste kwartier: 23-25 was de eindstand.

De twee overige wedstrijden vinden zondag plaats: Tongeren - Hurry Up om 15u30 en Volendam - Lions om 16u.