De blauwborst horen zingen? Dat kan op 5 mei mogelijk in Viersel.© Rudi Van Onderbergen

Vroege vogels gezocht voor vroegochtendwandeling in Viersels Gebroekt

Viersel -

Natuurpunt organiseert zondag 5 mei een vroegochtendwandeling om 7 uur in het Viersels Gebroekt.

Een groot aantal rietvogels broedt nu in het Viersels Gebroekt. Velen hebben duizenden kilometers afgelegd vanuit Afrika om hier in de rietmoerassen hun kroost groot te brengen. Deelnemers aan de vroegochtendwandeling zullen ze kunnen bekijken met de telescopen. Enkele namen: blauwborst, kleine karekiet, rietzanger, rietgors, bosrietzanger, grasmus, sprinkhaanzanger, nachtegalen cetti’s zanger…maar de gidsen hebben ook aandacht voor de prachtige zang van de roodborst of het winterkoninkje.

© foto Joren De Weerdt

“Dit jaar kunnen we op het ‘verlengde’ plankenpad wandelen dat deels over het nieuwe “meer” loopt. Veel meer water, zalig voor de ganzen, eenden, reigers”, zegt Luc Van de Vijver, bijzonder veldwachter van Natuurpunt. “We kunnen dus deze lente een recordaantal vogelsoorten verwelkomen. Viersels Gebroekt is een topplaats in Vlaanderen om vogels te spotten. We vertrekken reeds vroeg, om 7 uur. Op dit uur zingen ze hun mooie liedje. Daar hebben ze nu nog tijd voor. Straks moeten ze voedsel zoeken voor de jongen.”

Afspraak voor alle vroege vogels om 7 uur aan de kerk van Viersel. De wandeling zal ongeveer 2,5 uren duren. Indien regen, dan zijn laarzen wenselijk.

Inschrijven bij Luc Van de Vijver via lucvandevijver.veldwachter@gmail.com of gsm 0473-96.75. 07.

© rr

Onderzoekers speuren naar de kwartelkoning in het Viersels Gebroekt.© Joren De Weerdt

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners