Debbie met haar man en dochter bij de opening van Huis van Kind (links), Debbie in de winkel drie jaar later (rechts).© Jan Van der Perre, it

Met pijn in het hart sluit Debbie duurzame speelgoedwinkel Kind van Hout: “Meer energie over voor onze webshop”

Wilrijk -

Na drie jaar sluit Debbie Entwistle de deuren van speelgoedwinkel Kind van Hout. Het zijn de stijgende prijzen en dalende koopkracht die de verkoop van duurzaam speelgoed de das omdoen. “Het doet pijn om afscheid te nemen, maar als ondernemer moet je ergens de lijn trekken.”

Ilke Tobback

Pal in het commerciële centrum van Wilrijk, in de Heistraat, baatte Debbie Entwistle speelgoedwinkel Kind van Hout uit. Na drie jaar met pieken en dalen neemt ze als ondernemer de beslissing om de deuren te sluiten. “De stijgende prijzen op vlak van energie en huur spelen een grote rol. Maar er is ook die dalende koopkracht die onze sector beïnvloedt. Het leven is voor iedereen duurder en dan is speelgoed voor velen niet top of mind om te kopen. Het doet pijn om afscheid te nemen, maar als ondernemer moet je ergens de lijn trekken”, legt Debbie uit.

In juni 2021 opende de winkel, in een kleinere ruimte op de bovenverdieping. Pas een tijdje later verhuisde Kind van Hout naar het pand op de gelijkvloers. “Onze start was een succes. We werden goed onthaald in Wilrijk en konden een enthousiast klantenbestand uitbouwen. Ik heb al veel reacties ontvangen van zij die het jammer vinden dat we ermee ophouden.”

Toch nog ander pand?

Van in het begin lag de focus op duurzaam speelgoed met een creatief en educatief kantje. “Mijn man en ik vonden ons ding niet op de speelgoedmarkt voor onze dochter, dus besloten we om het zelf aan te bieden. Het is toch fijn om esthetisch en standvastig materiaal in huis te halen, waar de kinderen ook nog iets van bijleren”, vervolgt Debbie. Doorheen de jaren probeerde ze het aanbod steeds te diversifiëren zodat er voor iedere leeftijdscategorie een uitgebreid assortiment was.

Maar helaas is het aanbod online nog groter. En die concurrentie heeft ook een aandeel in Debbies beslissing om de zaak te sluiten. “Kind van Hout heeft een webshop, maar die was nooit zo uitgewerkt als onze fysieke winkel. Ik geloof wel dat er potentie in zit, dus na de uitverkoop willen we die behouden en verder uitbreiden. Misschien vestigen we in de toekomst opnieuw in een ander pand, maar voorlopig zijn er geen plannen. Klanten kunnen onze plannen volgen via onze sociale mediakanalen.”

Nog tot en met 18 mei organiseert Kind van Hout een uitverkoop, zolang de voorraad strekt. Telkens op donderdag, vrijdag van 10 tot 18 uur en zaterdag tot 17 uur. Meer info via de website.

Debbie bij de opening van Kind van Hout met haar man Tom en dochter Emma.© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners