Sporthal De Spil in Dilsen-Stokkem.© MMD

Voortaan wekelijkse zitdag van Jongeren Adviescentrum in sporthal De Spil in Dilsen

Dilsen-Stokkem -

In Dilsen-Stokkem zal het Jongeren Adviescentrum (JAC) vanaf april elke week een zitdag organiseren. Zo wil de stad inzetten op de ondersteuning en begeleiding van jongeren.

Om de wekelijkse zitdag van het JAC mogelijk te mogen, heeft de stad Dilsen-Stokkem een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW).

“Jongeren hebben een veilige en ondersteunende omgeving nodig waarin ze zich kunnen ontwikkelen”, zegt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open VLD). “Het JAC is opgericht met een speciale focus op jongeren tussen 12 en 25 jaar die zich in een maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden. Het biedt een omgeving van vertrouwen waarin zij open en anoniem hun vragen en problemen over alle levensdomeinen kunnen bespreken.”

“Er wordt samengewerkt met verschillende instanties om een complete benadering van jeugdhulp te kunnen bieden”, vult schepen Ingrid Erlingen (Vooruit Dilsen-Stokkem) aan.

“We starten met deze JAC-werking onder meer omdat we daarrond vragen krijgen van de verschillende leerlingenbegeleiders in het secundair onderwijs”, gaat schepen Pieter Indemans (Open VLD) verder. “Verder pikt ook de jeugdwelzijnswerker signalen op, hebben we een goede samenwerking met Uit de Marge vzw en is er een uitgebreid belevingsonderzoek gevoerd voor het traject ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’.”

Een JAC-hulpverlener zal vanaf 1 april alle partners in het lokale jeugdhulplandschap in Dilsen-Stokkem verkennen. Een eerste effectieve zitdag gaat door op 24 april. Daarna kunnen jongeren elke woensdag tussen 9 en 16 uur terecht in een ruimte van sporthal De Spil op het Koning Boudewijnplein in Dilsen. (mmd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer