zaterdag 20 oktober 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Maxim Goossens heeft het blessureleed eindelijk achter zich. Dick Demey

zaterdag 19.30u ESP. PELT - BILZEN-WALTWILDER

Maxim Goossens is eindelijk terug

“Ik ben er sterker uitgekomen”

Maxim Goossens is na één jaar eindelijk terug van weggeweest. De 19-jarige middenvelder zag het vorige seizoen na zeven matchen al in rook opgaan met een blessure aan de mediale banden. Hij probeerde in het voorjaar al een keer om terug te keren, maar dat mislukte. Vorig weekend stond hij er eindelijk toch. Sterker dan ooit tevoren.

“Op Sint-Lenaarts heb ik wel maar zeventig minuten gespeeld”, relativeert de eerstejaarsstudent biomedische wetenschappen. “Alhoewel ik de voorbereiding gemist heb, ben ik er naar mijn gevoel toch sterker uitgekomen. Ik heb mijn revalidatieprogramma tot in de puntjes uitgevoerd. Uiteraard kom ik nog wedstrijdritme te kort. Het verraste mij dan ook dat ik al geselecteerd werd voor de eerste ploeg na twee matchen bij de beloften. Dat ik zelfs mocht starten, was nog een surplus alhoewel ik daar natuurlijk stiekem op gehoopt had. Het zal te maken hebben met het feit dat de ploeg niet goed draait zeker? Waaraan dat ligt? Simpel: wij scoren te moeilijk.” 

Een winstmatch kan wonderen verrichten Maxim GOOSSENSMiddenvelder van Esp. Pelt 

Inmiddels bengelt Esperanza met 1 op 21 helemaal onderaan. Toch blijft de sfeer in kleedkamer en op training prima. “Dat steekt schril af met het geleverde spel, maar er is nog niks verloren”, zegt Goossens. “Wij moeten uitgaan van onze eigen sterkte en eens trachten op voorsprong te komen. Thuis moeten wij zeker de baas blijven. Wie weet is de trein dan vertrokken? Een eerste winstmatch kan wonderen verrichten. Dan volgen er misschien automatisch drie op rij. Tegen wie we dat klaar spelen, is niet de vraag. Het worden allemaal belangrijke wedstrijden. Vanavond mag het zeker niet mislopen. Wij moeten winnen, punt andere lijn. Wij rekenen op onze twaalfde man, ambiance en supporters. We moeten er voluit voor gaan en we mogen Bilzen-Waltwilder zeker niet onderschatten.” 

bilzen-waltwilder

“Pelt is een gewond dier”

“Pelt bevindt zich in de situatie waarin wij ons vorige week bevonden”, aldus Giel Swijngedouw. “Met 1 op 21 snakken zij ook heel erg naar die eerste driepunter. Als we even geconcentreerd als vorige week aan de wedstrijd beginnen, moeten we opnieuw in staat zijn om te winnen maar Pelt is een gewond dier en voor gewonde dieren moet je altijd op je hoede zijn. Vorig seizoen wonnen we in de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-4 maar nu gaan we een hele andere match krijgen. Daarbij, we hebben zelf nog maar zes punten. Er moeten er zeker nog een aantal bijkomen om ons steviger te kunnen nestelen in de buik van het klassement.” (matr)

BILZEN-WALTWILDER: Mayala (geschorst) ontbreekt. Weerts komt opnieuw in de basis.

DE KERN: Doomen, Schoubs, Lacroix, Weerts, Swijngedouw, Van Melick, El Ghoulbzouri, Godard, Zejnilovic, Oussalah, Theunissen, Heleven, K. Appermont, Ubachs, Boumediene. (matr)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws