REACTIES. Mats Rits weet dat Anderlecht nog steeds “alles in eigen handen heeft”, Charles Vanhoutte: “Beide ploegen schieten hier niets mee op”

Een Brusselse derby vol intensiteit en duels, maar geen doelpunten. Zowel Union als Anderlecht vonden na afloop dat ze minstens een keer hadden moeten scoren. Hieronder de reacties uit beide kampen.

Maarten Vanhoof

Rits: “Een correcte uitslag”

“Het was een beladen, maar correcte wedstrijd”, vertelde Mats Rits. “Het ging goed op neer. Kortom, een leuke Play-offwedstrijd. Aan beide kanten vielen er kansen. Misschien dat de onze nog net wat groter waren. Zeker in de eerste helft hadden we toch moeten scoren, maar Moris pakte telkens uit met een redding. In de tweede helft hield Kasper (Schmeichel) ons dan weer goed recht.”

”Een gelijkspel lijkt mij een correcte uitslag, maar als iemand verdiende te winnen waren wij het wel”, vond de middenvelder. “Maar we hebben alles nog steeds in eigen handen. We weten waarvoor we spelen. Nu hebben we twee belangrijke thuiswedstrijden.”

Augustinsson: “Veel agressiviteit”

“Het was een mooie wedstrijd met veel duels en gevechten om de bal”, analyseerde Ludwig Augustinsson de brilscore tussen Union en Anderlecht. “Er was veel agressiviteit. We wisten op voorhand dat het een intense match zou zijn, maar wij wilden natuurlijk winnen.”

Na de winst van Club Brugge tegen Antwerp is Anderlecht op achtervolgen aangewezen. “Brugge staat nu twee punten voor ons. Het zal een gevecht tot het einde worden. Nu is het zaak om te herstellen en uitkijk naar de volgende wedstrijd.”

© BELGA

Nilsson: “Had met meer power moeten schieten”

“Ik ben teleurgesteld, want we hadden genoeg kansen om te winnen”, aldus Union-spits Gustaf Nilsson. “Jammer dat ik op het einde de verkeerde beslissing nam. Ik had met meer power moeten schieten.”

“Tijdens de rust werd er gezegd dat we meer agressiviteit moesten tonen en voor de bal moesten gaan. In de tweede helft speelden we dan beter en creëerden we meer kansen, maar alleen scoorden we niet. De volgende wedstrijd is tegen Club Brugge, maar eerst focussen we op de bekerfinale. We willen een prijs winnen.”

Charles Vanhoutte: “Vergaten om te scoren”

“Het was een wedstrijd met hoge intensiteit”, zag ook Charles Vanhoutte. “Soms ging dat wel ten koste van het voetbal. De eerste 20-30 minuten kwamen we moeilijk in ons spel. Daarna waren we wel beter. In de tweede helft hetzelfde scenario. De eerste tien minuten hadden we het moeilijk, daarna waren zij niet meer gevaarlijk en hadden wij de beste kansen. Alleen vergaten we om te scoren.”

”We moesten vandaag onze momenten uitkiezen, want we hebben dit seizoen al heel wat wedstrijden gespeeld en veel gegeven. Soms kwamen we hierdoor net dat tikkeltje te laat. Het is een gelijkspel waar geen van beide ploegen iets mee opschiet.”

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer