vrijdag 19 oktober 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 BELGA

Operatie Propere Handen

Referee Office schrapt aloude traditie

Refs krijgen geen maaltijd meer na match

Voor scheidsrechters in het betaalde voetbal komt er een einde aan een oude traditie. De maaltijd na een wedstrijd wordt afgeschaft. Zo blijkt uit een e-mail, die gisteren verstuurd werd vanuit het Referee Office. “Ik vind dit paniekvoetbal”, reageert onze huisanalist Serge Gumienny.

Sven CLAES

De traditie wil dat scheidsrechters na de wedstrijd van de thuisclub een maaltijd aangeboden krijgen, maar daar komt vanaf dit weekend verandering in. Een lichte maaltijd voor de wedstrijd kan wel nog, maar na de wedstrijd is dat uit den boze. De nieuwe richtlijnen staan in een e-mail die gisteren door het Referee Office verstuurd werd.

Paniekvoetbal

Ex-topscheidsrechter en huisanalist Serge Gumienny ergert zich aan de nieuwe maatregel. “Ik vind dit paniekvoetbal”, reageert hij. “Wat is er daar nu in godsnaam mis mee? Omdat de keukens in naburige restaurants na een wedstrijd al gesloten zijn, is dit een goed alternatief. Meestal gaat het om een eenvoudige koude schotel. Jaren geleden zijn de maaltijden al even afgeschaft, maar nu is het dus definitief na de schandalen van vorige week.”

Ik herinner mij nog dat scheidsrechters zelfs vijfgangenmenu’s met aangepaste wijnen kregen aangeboden en we pas om 2 uur ’s nachts het restaurant verlieten Serge GUMIENNY

Er waren ooit andere tijden in scheidsrechtersland. “Ik herinner mij nog dat scheidsrechters zelfs vijfgangenmenu’s met aangepaste wijnen kregen aangeboden en we pas om 2 uur ’s nachts het restaurant verlieten. Dat tijdperk ligt intussen al lang achter ons. Vaak wilde je na een wedstrijd toch zo snel mogelijk naar huis. Maar aangezien er ook controleurs aan tafel zitten, zou dat niet goed geweest zijn voor mijn carrière”, besloot Gumienny.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws