Anthony Pierards krijgt plek acht op de Groen-lijst voor district Antwerpen;© Joris Herregods

Ex-Jong VLD-voorzitter Anthony Pierards stapt over naar Groen

Antwerpen -

Een opmerkelijke politieke transfer in het district Antwerpen. Anthony Pierards verlaat Open VLD en zal vanop de achtste plek opkomen voor Groen in de districtsraadsverkiezingen in het district Antwerpen. “Het verhaal van Open VLD was niet langer mijn verhaal”, zegt Pierards.

Pierards was zestien jaar lid van Open VLD Antwerpen. “Als luis in de pels als Antwerps Jong VLD-voorzitter en afdelingsvoorzitter in district Antwerpen, maar vooral als militant”, omschrijft Pierards zijn rol op Facebook. “Maar soms moet je aan jezelf kunnen toegeven dat het verhaal niet meer klopt, dat je je plaats niet meer vindt, en dus afscheid moet nemen.”

Pierards had dus beslist om te stoppen bij de liberale partij. Alleen was het geen einde voor zijn politiek engagement.

“Mensen van Groen zijn met mij komen spreken over het idee om voor hun op te komen”, zegt Pierards. “Ik beschouwde mijzelf binnen Open VLD eerder links. Ik ontdekte de afgelopen jaren dat ik wel veel raakvlakken had met Groen. Ik onderhandelde voor de partij ook met Groen rond het bestuursakkoord voor het district. Deze partij heeft in het district Antwerpen veel gerealiseerd. Dit alles overtuigde mij om de stap te zetten.”

Pierards hoopt om vanop de achtste plek verkozen te geraken in de districtsraad. De ambitie om districtsschepen te worden, heeft hij niet. “Er zijn binnen Groen voldoende geschikte kandidaten voor die job. Bovendien heb ik al een voltijdse job, dus districtsschepen geraakt er echt niet bij.”

Harde werker

De top drie van de Groen-lijst voor de districtsraadsverkiezingen in Antwerpen lag eerder al vast. De lijst wordt getrokken door districtsschepen Femke Meeusen. Op twee staat Simon Verreet en op drie Anna Touré. De partij vulde nu de eerste tien plaatsen verder aan met op plek acht Pierards. Lijstduwer is districtsschepen Tom Van den Borne.

Meeusen is blij met de komst van Pierards. “Ik leerde hem kennen tijdens de onderhandelingen over het bestuursakkoord en toen was al duidelijk dat we inhoudelijk dicht bij elkaar stonden”, zegt de Groen-lijsttrekster. “Anthony is een harde werker en altijd nauw betrokken met zijn buurt. Dat hij dan ook bewust kiest voor het districtsniveau, dat sowieso dicht bij de burgers staat, siert hem.” (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Politiek Antwerpen