Waarschuwingen in Antwerpse parken voor broedende nijlganzen

In verschillende Antwerpse parken zijn borden geplaatst, die wandelaars en lopers moeten waarschuwen voor nijlganzen. Tijdens het broedseizoen kunnen die dieren agressief worden, wanneer hun kroost wordt bedreigd.

Bron: ATV

Acteur Dimitri Leue kan meespreken over de gevaren van broedende nijlganzen. Leue belandde vorig jaar in het ziekenhuis nadat hij tijdens het joggen werd aangevallen door een van de ganzen. De acteur kwam ten val en liep een serieuze hoofdwonde op die moest worden gehecht.

LEES OOK. Acteur Dimitri Leue getuigt na aanval door nijlganzen, bioloog waarschuwt: “Zeker in deze periode zijn ze agressief”

Na het incident waarschuwde hij zijn volgers op X, het voormalige Twitter, voor de gevaren van de nijlganzen. Ook bioloog Dirk Draulans bevestigde in Gazet van Antwerpen dat de dieren in deze periode ontzettend agressief uit de hoek kunnen komen. “Als je wordt aangevallen, stel je je best assertief op”, zei hij toen. “Probeer ze weg te jagen met een tak, na een tijd zullen ze hun aanval dan wel staken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV