Het had een romantische bruiloft kunnen worden in ‘Thuis’, tot dit iconisch stukje televisie zich herhaalde

‘Thuis’ zou ‘Thuis’ niet zijn als een ogenschijnlijk idyllisch huwelijk niet eindigt in een groot drama. Deze keer geen weglopende bruid of familievete tijdens het huwelijk van Rosa en Steven, integendeel. Televisiekijkend Vlaanderen werd getrakteerd op deel twee van het meest iconische gevecht ooit: Marianne en Rosa lieten zich nog een keer helemaal gaan.

mrra

De trouwdag van Rosa en Steven is een echt sprookje. De traantjes vloeien, de harten slagen zuchten van verliefdheid. Het lijkt wel alsof het voor één keer is vlot gaat tijdens een huwelijk in ‘Thuis’. Maar we hadden beter moeten weten: ten slotte heeft de Vlaamse fictiereeks een reputatie op dat vlak (met maar drie van de 25 huwelijken, die nu zeker nog standhouden).

Maar deze keer was het niet de bruid(egom), die het verprutst. Het waren de gasten die het spektakel startten. Alles ging immers goed tot Marianne zich niet langer kunnen inhouden op het feestje in de Withoeve. Wanneer ook Rosa’s dochter Peggy - die voor de gelegenheid nog even terugkeerde naar de serie - zich volledig laat gaan, is het hek van de dam. Ze dagen mekaar uit waarop Marianne haar geduld verliest en Peggy een klets in het gezicht verkoopt.

De geschiedenis herhaalt zichzelf

En wie wat ‘Thuis’-geschiedenis kent, weet dat dit verkeerd afloopt. Want Rosa, die vooral dat laatste ziet gebeuren zet Marianne eens goed op haar plaats. Maar de dames laten zich gaan en de vete tussen twee oude vijanden raakt opnieuw verhit. Met een stevige vechtpartij tot gevolg.

En dat doet heel wat kijkers denken aan een ander gevecht tussen de dames: het is immers niet de eerste keer dat de twee dames elkaar in de haren vliegen. In seizoen 4 deelden de dames ook al wat flinke klappen uit. “Dat was fantastisch, precies een roman van Tolstoj”, lachte actrice Annick Segal eerder al. Twintig jaar later of niet, er lijkt amper iets veranderd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer