© Dirk Vertommen

Dieven aan de haal met twaalf dure paintballwapens: “Beloning voor wie ons naar daders leidt”

Inbrekers zijn aan de haal gegaan met een twaalftal exclusieve wapens die gebruikt worden bij paintball. Ze namen ze mee uit het gebouw van Red-Fox in Kessel (Nijlen). De totale waarde van de buit bedraagt meer dan 5.000 euro. Wie de gouden tip geeft, krijgt een beloning van 200 euro.

Theo Derkinderen

De inbraak in de lokalen van Red-Fox op de Grote Puttingbaan dateert al van vorige maand. “We hebben er aanvankelijk niet veel ruchtbaarheid aan willen geven omdat we hoopten dat de daders snel zouden kunnen gevat worden. Helaas is dat niet het geval, daarom dat we het bericht nu via sociale media hebben verspreid en daarin ook aankondigen dat we een beloning van 200 euro geven aan degene die ons de tip geeft die naar de dader of daders leidt”, zegt Bram Segers-Dom van Red-Fox.

De dieven zijn in de nacht van 21 op 22 oktober via een deur kunnen binnendringen in het gebouw. “Opvallend is dat ze alleen de wapens hebben meegenomen die aan de wapenmuur omhoog hingen. Daar zaten wel enkele exclusieve exemplaren tussen, zoals handvuurwapens en een mitrailleur. Het ging om een twaalftal wapens, goed voor een waarde van meer dan 5.000 euro. Anderzijds hebben ze de gewone paintballwapens laten staan. Ook de laserwapens zijn onaangeroerd gebleven. Gelukkig maar, want zo’n lasergun kost al gauw 500 euro per exemplaar.”

(Lees verder onder de foto.)

© rr

Bram twijfelt of de daders zelf paintballfans zijn. “De wapens hebben ze wel mee, maar de gasflesjes die nodig zijn om te kunnen schieten, hebben ze laten staan. Bovendien hebben we gezien dat ze kleine munitie die we gebruiken voor evenementen met kinderen, in een wapen voor volwassenen hebben gestoken. Iemand die vertrouwd is met paintball weet dat zoiets niet werk.”

Maskers achtergelaten

Uit de teruggevonden sporen blijkt dat de daders niet via de gewone toegangsweg zijn gekomen, maar via de achterzijde. “De sporen leiden toch naar ginds. Om de wapens te kunnen meenemen, hebben ze een sportzak van mij leeggemaakt en de wapens erin gestoken. Zo zijn ze weggelopen. Op hun vluchtroute hebben we nog een zak met maskers gevonden. Maskers die wij hier gebruiken om het gezicht te beschermen.”

Bram is flink geschrokken van de inbraak. “We zitten hier nu tien jaar en hebben nog nooit een inbraak gehad. Tot nu. Dat was toch wel even slikken. Ondertussen hebben we wel een inbraakalarm laten installeren.”

“We hopen echt dat we onze wapens nog terugzien. We hebben aan onze vrienden en paintballfans gevraagd om goed uit te kijken op het internet of de gestolen wapens nergens tweedehands worden aangeboden. Met de wapens zelf kunnen de dieven eigenlijk weinig doen. Je kunt er geen loden bolletjes of knikkers insteken om te schieten. Ze vuren alleen maar verfpatronen af.”

De diefstal heeft ook gevolgen voor de plannen van Red-Fox. “We wilden met de wapens in kwestie een Battle Royal in elkaar steken. Waar mensen wapens moesten zoeken op ons terrein en zich ermee verdedigen. Een razend populair spelletje. Helaas moeten we door de diefstal nu afzien van die plannen.”