© kma

Goed nieuws rond werkzaamheden centrum Oostmalle: “Heraanleg vordert vlot dankzij het droge weer”

De werkzaamheden in het centrum van Oostmalle schieten dankzij het zachte en droge herfstweer zo goed op, dat de derde fase van de herinrichting toch al dit najaar kan starten en niet pas in januari 2019.

kma

Tijdens die derde fase wordt de Hoogstraatsebaan aangepakt vanaf lederwaren Margo tot aan de Smekenstraat. Midden november zouden de meeste parkeerplaatsen op het plein weer kunnen worden gebruikt .

© kma

Ulrich Fens van café X’tra zag gisteren eindelijk opnieuw wat licht schijnen aan het einde van de tunnel. Hij verloor in september 50% van zijn klanten. “Maar ik moet zeggen dat er hard wordt doorgewerkt. De aannemer vertelde me dat hij zelfs enkele dagen voor ligt op het schema. Intussen kan je al opnieuw redelijk vlot tot aan mijn café geraken”, vertelt hij, terwijl studenten er hun broodjes opeten.

De heraanleg is erop gericht om een veiligere verkeerssituatie te creëren, niet in het minst voor zwakke weggebruikers. De fietspaden waren er tot nu toe levensgevaarlijk. Mats Bos (16) en Robbe Gillis (17) komen elke dag vanuit Zoersel met de fiets naar het Immaculata Instituut. “Zeker als er een vrachtwagen passeerde, scheelde het soms maar twee centimeter”, zegt Mats. “Het zal een hele vooruitgang worden.”

De staanplaatsen voor auto’s op het plein worden uitgevoerd in kasseien. “We komen uit het noorden van Portugal maar werken voor een Belgische firma”, zeggen Paulo en José. “Er zijn naar het schijnt niet veel Vlamingen meer die de kunst van het kasseileggen beheersen. De kasseien zelf zijn wel van Belgische natuursteen. Vermits het nu bijna Portugese herfsttemperaturen zijn in Vlaanderen, kunnen wij goed doorwerken.”

© kma

© kma

© kma