© Google Street View

Bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde in Borgerhout, geeft zich aan bij politie

De man die aan het stuur zou hebben gezeten van de zwarte Mercedes die maandagavond Deurnenaar Stefan Huybrechts aanreed op het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan met de Binnensingel in Borgerhout, heeft zich donderdagavond aangegeven bij de politie.

dvd

Het gaat om de 18-jarige jongeman die door de politie was geïdentificeerd als passagier. “Hij is zich donderdagavond komen aanbieden op kantoor en zegt dat hij aan het stuur van de wagen zat”, bevestigt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. “Hij is gearresteerd en werd vrijdag in de loop van de dag verhoord en voor de onderzoeksrechter geleid.”

De man beschikt volgens de politie niet over een rijbewijs.

De man op wiens naam de auto was gehuurd, is drie dagen na het ongeval nog niet gevonden. Hij staat geseind.Bij het ongeval liep de 38-jarige Stefan Huybrechts een sleutelbeenbreuk, een klaplong en verschillende gebroken ribben op. Hij was onderweg van zijn werk naar huis toen hij met de fiets werd aangereden op het drukke kruispunt van de Binnensingel met de Luitenant Lippenslaan. Volgens getuigen reed hij door het groen licht, terwijl de zwarte Mercedes een rood licht negeerde.

De man werd afgevoerd naar het Stuivenbergziekenhuis, waar hij verschillende dagen moest verblijven.

Huurauto

De inzittenden maakten na het ongeval naar verluidt aanstalten om het gewonde slachtoffer aan de kant te leggen, maar werden daarbij tegengehouden door enkele omstanders. Daarna vluchtten ze weg via de Antwerpse Ring.

Via het verhuurbedrijf uit Schilde kon de politie de identiteit achterhalen van de man die de auto had gehuurd. Hij blijkt allerminst een onbekende te zijn voor de politie.

Vraag is of het waar is dat de 18-jarige man zonder rijbewijs achter het stuur zat, dan wel dat de gezochte man hem opdroeg om zich in zijn plaats aan te geven.

Niet aangehouden

“De man is niet aangehouden maar het onderzoek wordt verdergezet, ook naar de betrokkenheid van de andere inzittende”, zegt Christel Minne van het Antwerpse parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER