Sverre van Lee (l) op een archiefbeeld.© Dick Demey

Sverre Van Lee haalt vijfde en zesde plaats op EK mountainbike voor junioren:

Oudsbergen -

Degelijke Oudsbergse prestaties op het EK mountainbike in het Roemeense Cheile Gradistei. Sverre Van Lee werd er de voorbije dagen zesde op de shorttrack en vijfde op de cross-country bij de junioren. Toch is hij ietwat teleurgesteld.

Davy Scheelen

Hij zakte met de nodige ambities af naar Roemenië en kon die deels waarmaken. Sverre Van Lee droomde van een top vijf of misschien zelfs van een podiumplaats. Dat laatste werd het net niet, maar hij was er telkens dichtbij. In het gevecht met de Europese top kwam hij nipt te kort voor de medailles. “Ik ben tevreden over mijn weekend maar toch heerst er een wat onvoldaan gevoel”, kijkt Van Lee terug. “Tijdens de cross-country bijvoorbeeld zat ik in de strijd voor plek vier, toen vooraan iemand met een lekke band te maken kreeg en terugviel. Het was nog maar een halve ronde maar net op dat moment zat ik op enkele meters die ik niet meer kon goedmaken. Bij de short track was het verschil identiek: ik zat in de buurt maar strandde op plek zes. Best goed eigenlijk maar toch knaagt het een beetje.”

Constant seizoen

De EK-prestaties van Van Lee liggen in het verlengde van de rest van het seizoen. “Ik heb inderdaad tot nu toe goede maanden achter de rug. Regelmatig top vijf op podium en zelfs winst in Marseille. Momenteel sta ik ook zevende op de ranglijst. Wat me tevreden stelt is dat ik me zowel in de cross-country als in de short track vooraan wist te handhaven. De short track doen we niet vaak en toch liep het goed, op een compleet doorweekt parcours dan nog.”

“Na dit EK doe ik nog enkele wedstrijden in Genk en Nove Mesto”, besluit de student Industriële wetenschappen. “Daarna staan de examens voor de deur, de laatste van mijn middelbare schoolcarrière. De mountainbikezomer wordt vrij rustig voor mij, maar uiteraard mik ik onder andere op het BK en later het WK.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer