Marieke Van Pee, eigenaresse van lingeriewinkel Eva's Appel in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Van Pee, eigenaresse van lingeriewinkel Eva's Appel in Gent. © Jan Aelberts

1 op de 4 vrouwelijke zelfstandigen zou het anderen afraden: “Als vrouw een zaak starten? Begin er niet aan”

Steeds minder vrouwen in ons land stampen een eigen zaak uit de grond. Vooral het statuut maakt de drempel hoog om de stap te wagen. "In andere sectoren heeft men het over quota, maar bij zelfstandigen worden vrouwen over het hoofd gezien."

11 reacties

  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Inderdaad, begin er niet aan, wordt ambtenaar. Veel gemakkelijker. 1 jaar ziek = 1 jaar loon zonder te werken, enkel incasseren, zo simpel kan het leven zijn.
  • Thierry Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Ze hebben gelijk, maar ook mannen zijn ontevreden. Laag pensioen, weinig zekerheid over inkomen. Mijn vrouw gaat binnenkort opgeven en huisvrouw worden. Goed voor mij! Heeft ze weer rust.
  • jozeg de boeck

    5 jaar geleden
    Zelfstandige worden en iets opbouwen is voor 9 van de 10 dodelijk voor de gezondheid, fysisch en psychisch.
  • JOris VVlaenderen

    5 jaar geleden
    @patrick weyers... met dank aan jullie zelfstandige voorvaderen???? Ik ken er vrij veel die op hun 50/55 op rust konden gaan. Wel na hard werken, maar niet alleen door dat werken hoor!
  • lodewijk maesen

    5 jaar geleden
    ja wat willen ze ..dat klanten verplicht worden bij vrouwelijke zelfstandige te kopen?
  1. Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”
    PREMIUM
    Muziek

    Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”

    “Ik speel sneller een traag nummer, want als je de polonaise gaat spelen, dan zweep je de mensen op en hebben ze meer zin om te dansen.” Vlaamse artiesten zien in deze coronatijden hun job veranderen. Ze willen zoveel mogelijk sfeer maken, maar afgelopen weekend werd nog een optreden van Gene Thomas stilgelegd omdat de feestvierders massaal begonnen samen te troepen rond hem. De volumeknop naar beneden draaien, de keuze van de nummers aanpassen, van het podium stappen,... Wij vroegen aan onder andere Laura Lynn, Pat Krimson, Sergio en Guy Swinnen hoe zij proberen te voorkomen dat hun optredens uit de hand lopen.
  2. PREMIUM

    Transparan­te kinmaskers: Sympathiek, maar echt veilig zijn ze niet

    Altijd sympathiek als je de ober vriendelijk naar je ziet lachen. Niet onlogisch dus dat de doorzichtige mondmaskers - die gezichtsuitdrukkingen zichtbaar laten - in zwang zijn bij winkeliers en horecapersoneel. Veilig zijn ze evenwel allesbehalve. Uit de mondmaskertest die deze krant liet uitvoeren, bleek dat al en nu roept ook viroloog Marc Van Ranst op om ze niet meer te gebruiken. "Deze transparante maskers sluiten onvoldoende goed aan op het gezicht en zijn niet goed genoeg om anderen te beschermen. Gebruik ze daarom niet", zo zegt hij. Doordat het 'mouth shield' op de kin steunt, sluit het niet aan tussen de ogen en de neus. Het schild is ook vrij klein. Zodra de drager ervan zijn of haar mond opent, is de neus niet langer bedekt. Horeca Vlaanderen benadrukt dat zij hun personeel van bij de start van de heropening hebben aangespoord om correcte maskers te gebruiken. "De verplichte, bedekkende mondmaskers, zo staat er omschreven in onze richtlijnen", zegt Matthias De Caluwe. (BCL)