Direct naar artikelinhoud
Ongeval

Kind overleden bij aanrijding in Sint-Niklaas: verschillende mensen zijn opgepakt

Kind overleden bij aanrijding in Sint-Niklaas: verschillende mensen zijn opgepakt
Beeld Kristof Pieters

Een kind is omgekomen bij een aanrijding in Sint-Niklaas. Een auto reed in op een vrouw en twee kinderen op het voetpad. Verschillende inzittenden van de wagen zijn opgepakt.

De aanrijding gebeurde rond 16.15 uur op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas. De omstandigheden worden nog onderzocht, maar een auto week van zijn baan af en reed de drie personen aan op het voetpad. Eén kind van vijf overleefde het ongeval niet. De vrouw en het andere kind raakten levensgevaarlijk gewond. 

Een verkeersdeskundige is aangesteld om het ongeval te onderzoeken, en ook labo en parket kwamen ter plaatse. Volgens getuigen reed de auto met Nederlandse nummerplaat ter hoogte van het warenhuis Lidl aan hoge snelheid in op de slachtoffers, en gingen de inzittenden daarna op de loop.

Vluchtmisdrijf of schuldig verzuim?

Politie en parket geven nog geen informatie over de bestuurder en de passagiers, maar er werden intussen verschillende inzittenden opgepakt. Het parket zal pas morgen communiceren over de omstandigheden van het ongeval en eventuele voorgeleiding van betrokkenen.

Normaal gezien kan de bestuurder aangehouden worden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval, maar als er sprake is van vluchtmisdrijf of schuldig verzuim kunnen ook de andere inzittenden voor de onderzoeksrechter verschijnen. De verhoren van de verdachten vanavond moeten meer duidelijkheid brengen.