Karel Geraerts wil ook na gesprek met Marc Wilmots niet over toekomst bij Schalke praten: “Voor niemand zijn er garanties”

Karel Geraerts.© Getty Images

Ondanks een nog lopend contract tot eind volgend seizoen, wil Karel Geraerts (42) het nog niet hebben over zijn toekomst bij de Duitse tweedeklasser Schalke 04.

Marnix Taes
Bron: BELGA

“Momenteel zijn er voor niemand garanties”, vertelde hij donderdag tijdens het persmoment. “Het klopt dat ik hierna nog een contract voor één seizoen heb. Maar het afgelopen jaar is er ook veel gebeurd. Eerst moeten wij ons nu verzekeren van het behoud en daarna moeten we allemaal een correcte analyse maken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geraerts is nog maar sinds oktober vorig jaar aan de slag bij de Traditionsverein uit Gelsenkirchen, die al jaren sportief en financieel lastige tijden beleeft. Dankzij een reeks betere resultaten de voorbije weken – de laatste nederlaag dateert intussen van medio maart – lijkt de club zich wel te handhaven in de tweede Bundesliga, voordien was zelfs dat niet zeker. Bovendien werd Geraerts enkele weken geleden al genoemd als de topkandidaat om na dit seizoen de ontslagen Ronny Deila op te volgen bij Club Brugge. Momenteel doet Nicky Hayen het daar echter uitstekend.

Sportdirecteur Marc Wilmots liet eerder deze week dan weer uitschijnen dat Geraerts hem in een gesprek nochtans had verzekerd dat hij zich ook komend seizoen nog als trainer van Schalke zou kunnen zien. “Ja, ik heb gesproken met Marc”, vertelde Geraerts daarover. “Maar wij spreken elkaar dagelijks, dus dat is zeker niets bijzonder. Wat mij betreft zit alles goed.”

Op vier speeldagen voor het einde van de competitie staat Schalke 04 na een turbulent seizoen op de dertiende stek, vijf punten boven de eerste degradatieplaats. Met acht zeges en evenveel nederlagen is Geraerts’ balans in Gelsenkirchen in evenwicht.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen