Carolina Rodriguez is de nieuwe pointguard bij kampioen Kangoeroes Mechelen.© FIBA

Basketbal eerste klasse vrouwen

Portugese pointguard voor Kangoeroes Mechelen

Mechelen -

Kangoeroes Mechelen heeft zijn eerste buitenlandse versterking voor de nieuwe campagne beet. De Portugese Carolina Rodriguez (25) is de nieuwe pointguard van de Belgische kampioen en bekerwinnaar.

Patrick Ceulemans

Carolina Rodriguez is een 25-jarige en 1m67 grote Portugese point guard. Ze was de voorbije campagne bij Namur Capitale actief. In de Belgische eerste klasse (Top Division Women) was ze goed voor een gemiddelde van 15 punten, 4 rebounds en 3 assists. In de EuroCup Women tekende ze voor gemiddeld 10 punten, 5 rebounds en 5 assists. Voor Rodriguez bij Namen speelde, kwam ze ook uit bij onder meer Benfica Lissabon en het Zwitserse Nyon.

Voor Kangoeroes Mechelen is het de eerste buitenlandse aanwinst. De Amerikaanse Cate Reese, vorig seizoen de sterkhoudster bij de Maneblussers, tekende al een nieuw contract. Net als Belgian Cat Laure Resimont, ex-Belgian Cat Heleen Nauwelaers en Renée Denys. Ook coach Arvid Diels tekende voor drie seizoenen bij.

Het huiswerk voor de Belgische kampioen is evenwel nog niet rond. Belgische speelsters als Eva Van Gils (Waregem), Kyra Bruyndoncx (Davidson North Carolina, NCAA Division 1 ) en de buitenlanders Elina Aarnisalo, Paula Strautmane en Bojana Kovacevic verlaten Kangoeroes Mechelen.

De volgende weken wordt tevens duidelijk of de Mechelse club in de Euroleague of EuroCup Women zal aantreden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal