Direct naar artikelinhoud
Rellen Brussel

Politie komt met 'most wanted'-lijst van 9 verdachten van de Brusselse rellen

Politie aan het Muntplein, waar de rellen plaatsvonden.Beeld Photo News

In het onderzoek naar de verschillende rellen die in de loop van de maand november plaatsvonden in Brussel, heeft de politie een opsporingsbericht verspreid voor negen relschoppers. Die zijn te zien op de verschillende beelden die van de feiten gemaakt zijn maar konden nog niet geïdentificeerd worden. Wie de verdachten denkt te herkennen, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Brussel werd in november driemaal opgeschrikt door hevige rellen. Zo kwam het op 11 november aan de Beurs tot rellen na de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust, liep het bezoek van Franse "influencer" en social media-ster Vargasss92 op woensdag 15 november zwaar uit de hand, en ontaardde op 25 november een betoging tegen de slavernij in Libië in rellen op de Louizalaan. 

De Brusselse politie heeft voor die verschillende incidenten al 31 mensen kunnen oppakken en een zestiental andere relschoppers werden al geïdentificeerd maar nog niet opgepakt. Nu verspreidt de politie een opsporingsbericht voor negen andere, voorlopig onbekende verdachten.

De 1ste verdachte is van Noord-Afrikaanse origine. Hij heeft donker haar en een baard. Hij droeg een kaki vest met een kap met pluche boord.

De eerste van negen te identificeren verdachten voor de rellen in Brussel.Beeld Federale politie

De 2de verdachte is van Afrikaanse origine en heeft kort opgeschoren haar aan de zijkanten. Hij droeg een donkere donsjas.

De tweede van negen te identificeren verdachten voor de rellen in Brussel.Beeld Federale politie

De 3de verdachte is tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij droeg een donkere vest en donkergekleurde pet met motieven in kleur.

De derde van negen te identificeren verdachten voor de rellen in Brussel.Beeld Federale politie

De 4de verdachte heeft kort donker haar en fijne bakkebaarden. Hij droeg een grijze sweater met kap en een donkere donsjas.

De vierde van negen te identificeren verdachten voor de rellen in Brussel.Beeld Federale politie

De 5de verdachte is van Afrikaanse origine en ongeveer 25 jaar oud. Hij droeg een rode sweater met kap en een donkere bodywarmer met het opschrift “USA” op de rug.

De vijfde van negen te identificeren verdachten voor de rellen in Brussel.Beeld Federale politie

De 6de verdachte is rond de 20 jaar. Hij heeft kortgeschoren haar en draagt een oorbel in de linkeroor. Hij droeg een donkere vest en een lichtkleurige sweater met kap.

De zesde van negen te identificeren verdachten voor de rellen in Brussel.Beeld Federale politie

De 7de verdachte is van Afrikaanse origine en heeft een baard. Hij droeg een donkere trainingsbroek en een bruine pet met tekeningen. Voorts droeg hij een zwarte vest met kap, afgezoomd met pels, en met rode stukken stof in de mouwen en met opzichtige rode ritssluitingen op die vest.

De zevende van negen te identificeren verdachten voor de rellen in Brussel.Beeld Federale politie

De 8ste verdachte is tussen 25 en 30 jaar oud. Hij heeft een getaande huidskleur, donkere ogen en een stoppelbaard. Hij droeg een afgewassen jeans met gaten, een lichtbruine sweater met kap en een bruine muts.

De achtste van negen te identificeren verdachten voor de rellen in Brussel.Beeld Federale politie

De 9de verdachte is van Noord-Afrikaanse origine en draagt een bril. Hij droeg een blauwe donsjas en een blauwe pet.

De negende van negen te identificeren verdachten voor de rellen in Brussel.Beeld Federale Politie

Indien u één of meerdere van deze relschoppers kent of herkent, neem dan contact op met de speurders, dat kan op het nummer 0800/30 300 of via deze link