Gasfles ontploft op geïmproviseerd kampterrein in Watermaal-Bosvoorde en veroorzaakt bosbrand

In Watermaal-Bosvoorde heeft zondagochtend een bosbrand gewoed in de omgeving van de Sint-Hubertusdreef. Oorzaak was de explosie van een gasfles op een geïmproviseerd kampterrein. Bij de explosie en brand vielen weliswaar geen gewonden.

lto
Bron: BELGA

© Brandweer Brussel

De explosie deed zich zondagochtend omstreeks 5 uur plaats en bij aankomst van de brandweer stond zo’n 100 vierkante meter bos in brand.

“Het ging om een accidentele explosie in een kampterrein, vermoedelijk van daklozen of mensen zonder vast adres”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “We hebben een tankwagen laten aanrukken en hebben zo’n 250 meter blusleiding gelegd, van aan een brandkraan aan het nabijgelegen rugbyterrein. We hebben er alles aan gedaan om te vermijden dat de brand zich uitbreidde, en gelukkig was de omgeving al behoorlijk nat door de regen van de voorbije dagen.”

Een van de brandweervoertuigen kwam bij de bluswerken wel vast te zitten in de ondergrond en moest losgetrokken worden. De brandweer heeft een brandwacht ter plaatse gelaten om eventuele opflakkeringen te voorkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER