Roeselare kreeg geen vat op Tino Hanzic, die 23 punten scoorde voor Maaseik.© Bart Vandenbroucke

VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE - FINALE PLAY-OFFS: KNACK ROESELARE - GREENYARD MAASEIK 2-3

Na pijnlijke thuisnederlaag moet Knack Roeselare zondag in Maaseik winnen om landskampioen te worden: “Manier waarop doet er niet meer toe”

Roeselare -

Wat een opdoffer. Na de overtuigende 0-3-zege van dinsdag in Maaseik had iedereen bij Knack Roeselare zich donderdagavond al voorbereid op een spetterend kampioenenfeest, maar in een absolute thriller bleken de Limburgers de grote spelbedervers: 2-3. Pas zondagavond valt de uiteindelijke beslissing. In Maaseik.

Ivan D'Hoop

Wie op een spannende finale van de play-offs had gehoopt, wordt op zijn wenken bediend. Om van te smikkelen en te smullen voor de neutrale volleyballiefhebber, maar niet goed voor de harten van de diehard Knack- of Greenyard-supporters. Pas na vijf slopende finalematchen weten we zondagavond wie van de eeuwige twee concurrenten de nieuwe landskampioen wordt.

Donderdagavond in de Roeselaarse Tomabelhal volgde immers een zoveelste ommekeer. Maaseik was het snelst uit de startblokken van de eindfase in de play-offs geschoten met een thuisoverwinning in de eerste confrontatie, maar Knack antwoordde met dubbele winst: 3-1 in Roeselare maar vooral een imponerende 0-3 in Maaseik. Greenyard ‘knock-down’ maar nog niet ‘knock-out’. Twee keer vocht Maaseik donderdagavond terug na een achterstand, om in de tiebreak verdiend de 2-3-zege en de beslissende thuismatch uit de brand te slepen.

“Wij begonnen nochtans uitstekend aan de wedstrijd en wonnen nipt maar verdiend de derde set”, wist de Roeselaarse middenman Pieter Coolman. “Enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter in ons nadeel leidden tot frustraties in de vierde set en in de tiebreak. Daardoor kwam Maaseik telkens op voorsprong en we weten intussen wel dat Greenyard dan een versnelling hoger kan schakelen.”

Bij Roeselare zorgden enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen voor frustratie.© Bart Vandenbroucke

En of Maaseik een tandje bij kon steken. Zo ging het in de vierde beurt van 8-10 naar een voor Roeselare verpletterende 12-21 en in de tiebreak van 5-4 naar de beslissende 5-10. Dat zal dan wel niet volledig aan de leiding hebben gelegen, maar was ook de verdienste van de uitstekende bezoekers. Wat receptie-hoekspelers Adam Bartos (15 punten) en vooral Tino Hanzic (23 punten) allemaal uit hun mouw schudden, hadden ze bij de Limburgers van de Tsjech en de Kroaat dit seizoen nog niet gezien.

“We weten heel goed waar we voor staan”, besloot Pieter Coolman. “Zondag moeten we de ultieme confrontatie aanvatten met dezelfde mentaliteit en overtuiging als in de vorige uitmatch in Maaseik, die we met 0-3 wonnen. Met al onze ervaring en vooral met meer overtuiging en agressiviteit dan donderdag. De manier waarop doet er niet meer toe, de laatste match winnen is het enige wat nu nog telt.”

© vdb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer