Brand in bankkantoor na mislukte plofkraak

In Borsbeek hebben twee verdachte maandagochtend een plofkraak proberen gepleegd op een bankkantoor van Argenta in de Schanslaan. “Dankzij het gasdetectiesysteem is die kraak mislukt”, zegt het Antwerpse parket.

sare, bap

Een bewoner boven het kantoor schrikte iets na 4 uur op van een luide knal en zag enkele personen weglopen.

“Twee verdachten hebben geprobeerd om met gas de bankautomaat tot ontploffing te brengen”, bevestigt het Antwerpse parket. “Dat is mislukt. De automaat is uitgerust met een gasdetectiesysteem. Op het moment dat het gas werd gedetecteerd, zijn er in de automaat verfpatronen afgegaan en is het geld besmeurd. De twee verdachten hebben dat gehoord en zijn daarop gevlucht in de richting van de Herentalsebaan met vermoedelijk een rode auto.”

Er is geen buit gemaakt, aldus het parket, en niemand is gewond geraakt. Het verdere onderzoek is in handen van federale gerechtelijke politie.

Door de explosie ontstond er brand in het bankkantoor. De brandweer heeft het vuur geblust en de bewoners van het appartement boven de bank zijn geëvacueerd.

Het labo kwam ter plaatse om de stoffen die bij de kraak zijn vrijgekomen te onderzoeken. Ook ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER