Israëlische zangeres loopt weg na vraag over Joost Klein: “We moeten door, sorry”

Israël is zaterdagavond, niet geheel onverwacht, als vijfde geëindigd op het Eurovisiesongfestival. Het land dat de voorbije dagen en weken de nodige controverse veroorzaakte, scoorde vooraf dan ook goed bij de bookmakers. De Israëlische kandidate Eden Golan, die zowel tijdens de verschillende repetities als optredens in de halve en grote finale uitgejouwd werd door een groot deel van het publiek, ontweek een vraag van een journalist van de Nederlandse krant De Telegraaf over de hele Joost Klein-saga. “We moeten door, sorry”, zegt ze terwijl ze zich snel uit de voeten maakt.

Aanvankelijk toont ze zich nog bereid om de reporter te woord te staan. “Ik voel me fantastisch”, zegt ze met enig enthousiasme. Ook op de vraag wat ze van de winnaar vindt, antwoordt de zangeres nog gezwind: “Hij heeft veel talent en hij heeft het geweldig gedaan.”

Maar zodra Joost Klein, die eerder door de EBU uit de liedjeswedstrijd werd gezet, aangehaald wordt, slaat de sfeer onmiddellijk om. “We moeten gaan”, maant iemand uit het Israëlische kamp haar aan om door te stappen.

LEES OOK. Clouseau betuigt steun aan Joost Klein tijdens optreden: “We still love you baby”

(WVB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer