Ben Miller is de Britse versie van Koen De Bouw.© ITV

Camera’s filmen weer: Antwerpen en Hemiksem verwelkomen opnieuw ‘Professor T.’

Het is stilaan een jaarlijkse traditie: ook dit jaar is Antwerpen weer deels het decor voor de Britse versie van Professor T. De opnames van het vierde seizoen zijn al bezig.

Er worden weer zes nieuwe afleveringen gedraaid. In een van die episodes speelt het verhaal zich af op een jacht, en dat vond de crew in de Antwerpse haven. Die beelden worden in de week van 20 mei gefilmd. In de periode van 4 tot 10 juni worden er dan weer interieurscènes in Hemiksem gedraaid.

De draaiperiode beperkt zich niet tot Antwerpen. Later deze maand draaien de camera’s ook in Watermaal-Bosvoorde, Sint-Niklaas en deze week al in Sint-Truiden. Daar gaat het om de scènes die zich op de universiteit afspelen.

Geen pottenkijkers

De Britten werken steeds met een afgesloten set, waar geen pottenkijkers zijn toegelaten. En wie toch op de set verblijft, moet een geheimhoudingscontract tekenen. De rol van de professor wordt gespeeld door Ben Miller (Bridgerton, Death in paradise).

Dat een Britse reeks bij ons filmt komt door het gunstige regime van de taxshelter: een fiscale maatregel ontworpen door de Belgische overheid om de productie van (buitenlandse) films en series in ons land aan te moedigen. Tijdens vorige jaargangen werd onder meer gefilmd op het domein De Renesse in Oostmalle en een villa in Schilde, waarbij de voormalige dancing De Toverfluit in Halle-Zoersel dienst deed als kantine en omkleedruimte.

Voor de Britse variant van de reeks put men uit de Vlaamse scenario’s, maar niet al te strikt. De uitzendvolgorde is compleet anders, ook de afloop van sommige verhalen is soms verschillend.

( tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER