Chris Wauman (midden) wordt lijsttrekker. Marianne Van Den Broeck en Pieter Serverius vervolledigen de top drie.© if

Chris Wauman wordt lijsttrekker voor PVDA bij gemeenteraadsverkiezingen: “Willen aantal zetels minstens verdubbelen”

Sint-Niklaas -

Chris Wauman wordt door PVDA Sint-Niklaas naar voren geschoven als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Het huidig gemeenteraadslid wordt op de tweede plaats bijgestaan door Marianne Van Den Broeck. Pieter Serverius vervolledigt de top drie voor de partij.

Yannick Joos

Met Marianne Van Den Broeck en Pieter Serverius schuift de partij twee arbeiders naar voor op plaats twee en drie. “Voor onze partij is dat een principiële keuze”, zegt kersvers lijsttrekker Chris Wauman. “Net zoals we op onze federale lijst uitpakken met ex-Volvo arbeider Robin Tonniau als lijsttrekker, willen we ook een arbeider naar de gemeenteraad sturen. Arbeiders maken de meerderheid uit van de werkende bevolking en hebben recht op een eigen vertegenwoordiger.”  

Marianne Van De Broeck werkt in de bakkerij van Delhaize in het Waasland Shopping Centrum en is daar vakbondsafgevaardigde voor BBTK-ABVV. Pieter Serverius is vrachtwagenchauffeur bij Torfs en is eveneens vakbondsafgevaardigde voor ACV Puls.

In 2018 haalde PVDA haar eerste zetel in Sint-Niklaas en wil in oktober haar aantal zetels minstens verdubbelen om nog meer te kunnen wegen op het beleid. “Ik ben vereerd dat de partij mij naar voor schuift om ons werk verder te zetten”, aldus Wauman, die zelf bij AG Insurance aan de slag is. “We zullen zeker de wooncrisis blijven agenderen en aandringen op initiatieven voor meer betaalbare koopwoningen en het begrenzen van de huurprijzen. ”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER