© CVR

Gemeente opent rouwregister voor pastoor Eric: "We zijn hem diep erkentelijk"

Het overlijden van de populaire pastoor Eric Thielemans kort na de tv-uitzending van zijn eucharistievierig op Eén heeft veel mensen in Berlaar diep geschokt. De gemeente opende inmiddels een rouwregister. Ondertussen is ook de precieze doodsoorzaak duidelijk.

Bert Provoost

"Pastoor Eric laat een gigantische leemte na. Zijn engagement, gedrevenheid en enthousiasme inspireerden generaties dorpsgenoten. Hij had de gave om mensen te verbinden via zijn dynamische toekomstvisie op de werking van de regioparochie", klinkt het bij het gemeentebestuur.

"Berlaar is hem diep erkentelijk: zijn warme persoonlijkheid zal door velen gemist worden", klinkt het verder. "Daarom openen we een rouwregister in de inkomhal van het gemeentehuis.

Ondertussen is ook de precieze doodsoorzaak duidelijk. De man stierf na de tv-mis van zondagochtend op de VRT aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht en de gevolgen leken mee te vallen. Maar enkele uren later overleed hij in het ziekenhuis.

Ondertussen reageert ook de VRT op het plotse overlijden na de uitzending van de eucharistie op Eén. “We willen onze deelneming uitspreken naar iedereen die hem gekend heeft. Het team dat de misvieringen opneemt geeft aan dat ze hem als een bevlogen man kennen en dus zeer geschrokken zijn van dit nieuws”, zegt woordvoerder Hans Van Goethem.

De uitvaart is gepland voor zaterdag om 10u in de Sint-Pieterskerk in het centrum

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER