Direct naar artikelinhoud
lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

Adriaan Van den Hoof en Kamiel De Bruyne juichen met hun Emmy-award voor 'Sorry voor alles'.Beeld REUTERS

Een Belgische Emmy-winnaar, uitzicht op Spaanse toenadering tot Catalonië en de vraag of het stromende water op Mars nu eigenlijk zand is. Dit en veel meer hebben we deze middag voor u in de aanbieding.

1. Vragen bij podium voor dubieuze predikers

Niet enkel in Genk, maar ook in Antwerpen hebben de stadsdiensten een gebouw ter beschikking gesteld van de conservatieve Nederlander Ali Houri. Dat roept heel wat vragen op. 

Ali HouriBeeld rv

2. Belgisch Emmy-feestje

Adriaan Van den Hoof en Kamiel De Bruyne konden hun geluk niet op: de presentator en bedenker van Sorry voor Alles mochten de International Emmy Award voor 'Non-scripted entertainment' ophalen. Daar hoorden traantjes bij.

Lees hier hoe onze reporter toevallig zelf in het programma te zien was.

3. Spaanse toenadering tot Catalonië?

In een poging om de Catalaanse crisis te beteugelen, zou Spanje bereid zijn om te praten over een grondwetshervorming die de Catalanen meer autonomie moet geven. Kan dit een oplossing zijn voor de politieke crisis?

4. Stof en zand op Mars

De planeet Mars heeft misschien veel minder water dan gedacht. Op bepaalde steile hellingen zijn donkere lijnen te zien, een mogelijke aanwijzing voor ondergronds water dat er naar beneden druppelt, maar het lijkt erop dat ze toch door iets anders komen. De verkleuringen lijken te worden veroorzaakt door lawines van zand en stof. 

4. Stof en zand op Mars
Beeld Photo News

5. Waarom smartphones alsmaar duurder worden

De gemiddelde adviesprijzen van smartphones zijn met zo'n 7 procent gestegen ten opzichte van 2015. En wanneer je de ontwikkeling sinds 2010 bekijkt, zijn diezelfde richtprijzen met liefst 33 procent omhooggegaan. Hoe komt dat?

6. Pleidooi voor een topfilm die verlies draait

Blade Runner 2049 is een van de beste films van het jaar, maar ook een van de grootste financiële rampen. "Misschien is het nog niet te laat. Misschien kan u morgen – wat zeg ik: vanavond! – alsnog met al uw buren, vrienden en familie naar de bioscoop trekken om dit meesterwerk te gaan ontdekken", betoogt Lieven Trio.