© JHS

Touba voor derde keer Belgisch kampioen pannavoetbal

Zaterdag kroonde Borgerhoutenaar Ilyas Touba zich voor de derde keer op rij Belgisch Kampioen in het pannavoetbal. De 21-jarige straatvoetballer zet daarmee een ongeziene prestatie neer.

evw

Touba blinkt sinds enkele jaren uit in het pannavoetbal. Dat zijn één-op-éénwedstrijdjes in een arena waarbij het de bedoeling is zo veel mogelijk doelpunten te scoren. Trap je de tegenstander door de benen – een ‘panna’ – dan ben je sowieso gewonnen.

“Ik ben al drie jaar onverslaanbaar”, vertelt Touba met enige trots en zelfzekerheid. “Het is de eerste keer dat iemand zo lang de titel van Belgisch kampioen op zijn naam weet te schrijven.”

Een mooie prestatie dus. “Het was een moeilijk kampioenschap dit weekend in de Bozar in Brussel. Alle beste spelers van ons land namen deel. De finale speelde ik tegen Soufiane Bencok, de nummer twee van België.” En die wedstrijd mondde uit in een zege voor de Borgerhoutenaar.

Eerder dit jaar kroonde de 21-jarige Touba zich ook al voor de derde keer tot wereldkampioen in het pannavoetbal. Ondertussen wordt de kampioen overal ter wereld uitgenodigd om deel te nemen aan wedstrijden. “Op het programma staan onder meer Duitsland, Dubai en Mexico”, laat hij nog weten. “En volgend jaar neem ik natuurlijk opnieuw deel aan het wereldkampioenschap.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER