De rode loper

Sacha Baron Cohen claimt “overwinning” op Rebel Wilson, van wie de biografie wordt aangepast

Rebel Wilson en Sacha Baron Cohen in ‘The brothers Grimsby’.© rr

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

dod

Voet verhindert wereldtournee Kid Cudi

Kid Cudi gaat voorlopig dan toch niet op wereldtournee. Zijn voet heeft daar namelijk anders over beslist. Bij een sprong van het podium tijdens het Coachella-festival is de rapper zondag ongelukkig neergekomen. Hij moest door het security-team worden afgevoerd. En hij blijkt er erger aan toe te zijn dan oorspronkelijk gedacht. Kid Cudi moet onder het mes en zal daarna lange tijd moeten rusten. Zijn tournee, die in juli van start had moeten gaan in Texas, wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Rappers zijn dus minder stoer dan rockers: zowel Dave Grohl (Foo Fighters) als Axl Rose (Guns N’ Roses) traden al op met een gebroken voet.

Kid Cudi.© reuters

Advocaten verhinderen boek Rebel Wilson

Ook Australische lezers zullen weldra de geruchtmakende memoires van Rebel Wilson kunnen lezen. Maar het meest besproken hoofdstuk, dat over haar samenwerking met Sacha Baron Cohen, zullen ze niet te zien krijgen. Dat hoofdstuk, veelzeggend getiteld Sacha Baron Cohen and other assholes, wordt volledig uitgezwart. Britse lezers zullen iets meer te lezen krijgen: ‘slechts’ ongeveer een pagina van de tekst wordt onleesbaar gemaakt met zwarte inkt. Dat Baron Cohen haar vernederde vanwege haar (toenmalige) gewicht, hadden ze natuurlijk op het internet al gelezen. De woordvoerder van Sacha Baron Cohen liet in een mededeling weten dat uitgeverij Harper Collins de bewuste passages schrapte “nadat ze bewijs was voorgelegd dat die beweringen vals waren”. “Leugens afdrukken is tegen de wet in het Verenigd Koninkrijk en Australië”, aldus de mededeling. “Dat wettelijke principe bestaat al vele eeuwen.” Volgens Sacha Baron Cohen is dit een “duidelijke overwinning” die bevestigt dat Wilsons beweringen onjuist zijn.

Niets hindert Taylor Swift

Er gaat dit jaar amper een dag voorbij of Taylor Swift breekt een record. Voor het eerst is een album meer dan een miljard keer gestreamd in een week tijd. En dat album is natuurlijk The tortured poets department. Swift had daar zelfs geen volledige week voor nodig: vijf dagen volstonden. Om dat cijfer te halen, hielp het wel een beetje dat het album maar liefst 31 tracks telt. Maar dat is nog altijd een impressionante 32 miljoen streams per track.