Hoofdrol in Studio 100-musical gooit leven van Ruben (16) helemaal overhoop

© evb

Begin maart gaat de nieuwe Ketnetmusical Team U.P. , een productie van Studio 100, in première in het Plopsatheater in De Panne. Bij de 24-koppige cast zitten twee Keerbergenaren: Arthur Vets en Ruben Dejaegher. Ruben krijgt zelfs een hoofdrol.

Erik Van Eycken

De voorbije maanden kon u het wel en wee van de kandidaten bekijken op Ketnet. Sinds gisteren weten we ook wie de twee hoofdrollen zullen vertolken in de muscal Team U.P., die op 3 maart in première gaat in het Plopsatheather in Adinkerke: Anke Verhoeven (15) uit Hoogstraten en Ruben Dejaegher (16) uit Keerbergen.

Voor Ruben wordt zo een droom werkelijkheid. Verleden jaar al nam hij deel aan de auditie voor de derde Ketnetmusical. Hij kwam toen van een kale reis thuis, maar dit jaar is het prijs.

“Ik heb een jaar musicalles gevolgd in Mechelen, blijkbaar met resultaat”, zegt de vijfdejaars van Don Bosco Haacht. Ruben verhuisde zeven jaar geleden van Boortmeerbeek naar Keerbergen. Hij zegt vooral een creatief iemand te zijn.

“Erg veel ervaring heb ik op mijn leeftijd natuurlijk nog niet, maar toch ben ik altijd creatief bezig: tekenen, schilderen, muziek… Ik speel piano en tennis.”

In de musical, waar Ruben de gitaarspelende Lars vertolkt, speelt ook sport een grote rol. “Een echt trainingsprogramma kregen we niet, toch wordt ons geadviseerd geregeld te gaan lopen. Zingen, dansen en acteren putten uit. Soms zullen we drie keer per dag moeten spelen. Dan moet je topfit zijn.”

De finale werd al enkele weken geleden opgenomen. Tot zondagnamiddag moest Ruben daarover de lippen stijf op elkaar houden.

Blijven zwijgen

“Vooral op school was dat moeilijk. Enkele klasgenoten waren aanwezig tijdens de opnames, dus zij wisten het wel. Maar ook zij moesten zwijgen.”

Voor Ruben wacht nu een Spartaans repetitieschema tot aan de première in maart. Vanaf het begin van de kerstvakantie wordt hij elke zaterdag en zondag, en soms ook op woensdag, verwacht bij Studio 100 in Schelle. Ook dan pas krijgt de cast het definitieve script in handen.

“We weten dat het zwaar zal worden, maar het is nu eenmaal Rubens droom. Dus we gaan ervoor”, zegt mama Kristel Derua. Ruben, die nu examens heeft, kijkt er alvast naar uit. “De acteursbende is een hechte vriendenclub geworden”, zegt hij. Voor de jongeman lijkt een terugkeer naar Plopsaland alvast erg lang geleden: “Ik kan me er nauwelijks iets van herinneren. Ik was toen nog een kind.”