© HBVL

Hasseltse valt in de prijzen tijdens prestigieuze modellenwedstrijd

Yana Scheymans mag zich dit jaar het mooiste fotomodel van het land noemen. De Hasseltse, die binnenkort 18 wordt, kreeg deze prijs zondag tijdens de wedstrijd ‘Top Model Belgium’ in het wereldberoemde variététheater Lido, op de Champs-Elysées in Parijs. “En dat na een strijd van bijna een jaar”, vertelt ze opgelucht.

fivr

Meer dan 3.000 meisjes schreven zich in voor de vijftiende editie van de prestigieuze modellenwedstrijd. Voor de finaleshow in Parijs werden er 200 dames geselecteerd, onder wie acht Limburgse. De hoofdprijzen (Top Model) gingen naar Taisa Nunes uit Weiswampach en Matthias De Marelle uit Zoersel.

Ook Yana Scheymans deelde mee in de vreugde. “De internationale jury, met daarin (voormalige) topmodellen, verkoos mij tot mooiste fotomodel in de categorie 17 tot 26 jaar”, vertelt ze zelf. Maar wat is dan het verschil met de andere categorie? “We zijn kleiner dan catwalkmodellen, die meestal de meeste aandacht krijgen.”

Net als de twee “grote” winnaars krijgt ook Yana, die inmiddels verbonden is aan een modellenbureau, een (fotoshoot)reisje cadeau naar de Caraïben. “Ik heb bovendien echt genoten van het defilé in Parijs, en ik hoop dan ook dat dit deuren opent.”

Tot slot werd er in de Lido nog een postume huldiging gehouden voor Ivana Smit, het model uit Peer dat deze maand 19 jaar had moeten worden maar in december in nog onopgehelderde omstandigheden om het leven kwam in Kuala Lumpur (Maleisië).