Taylor Swift.© via REUTERS

Waarom zoveel Amerikaanse fans van Taylor Swift haar concerten in Europa bijwonen

Schrik niet als je op concerten van superster Taylor Swift in Europa een pak Amerikanen tegenkomt. Omdat de prijzen van de concerten hier spotgoedkoop zijn voor hen, reizen ze massaal af.

Amerikaanse ‘Swifties’ die haar shows van The eras tour wilden zien, vliegen sinds enkele dagen massaal naar Europa om het concert van hun idool bij te wonen. De organisatie van de show in Parijs spreekt van liefst 9.000 Amerikanen die het vliegtuig namen. Eén vijfde van alle bezoekers kwam uit Amerika. Een gelijkaardig tafereel deed zich voor in Stockholm, waar 10.000 Amerikanen naar Swift kwamen. Geen toevallig: uit onderzoek blijkt dat ze bij ons goedkoper uit zijn dan in de VS. Zelfs als je de vlucht en het hotelverblijf meerekent.

LEES OOK. Deze ‘Swifties’ zijn klaar voor de start van ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift in Europa: “Speciaal een spaarpotje aangelegd”

In Amerika worden tickets vaak opgekocht om ze met veel winst door te verkopen. Europa stelde al paal en perk aan die toestanden, maar in de Verenigde Staten mag het wel. Wie daar achter het net vist, kan niet anders dan veel meer te betalen dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Wie een goeie plek wilt, moet zo al snel 1.500 euro betalen voor één ticket. Voor VIP-tickets liepen ticketprijzen onlangs op tot 3.200 euro. De originele prijs ligt rond 600 euro. Dat is ook het bedrag dat je op Europese shows betaalt. Een koopje, voor Amerikanen. In Europa hebben ze nog geld over voor de vliegreis, het hotel en sightseeing.

LEES OOK. Passage van Taylor Swift zal Britse economie een boost geven van liefst 1 miljard euro

Taylor Swift heeft achttien steden op de agenda staan in Europa. Haar eerste halte, vorige week donderdag, was Parijs. (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER