74-jarige vrouw overvalt bank om online oplichter te kunnen betalen

Een 74-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Ohio heeft een bank overvallen. De vrouw was volgens haar familie zélf het slachtoffer van een online oplichter, die ze met de buit – amper 500 dollar – betalen.

mts
Bron: USA Today,

Ann Mayers uit Hamilton, Ohio, had geen crimineel verleden, en toch stapte ze op 19 april een kantoor van AurGroup Credit Union in Fairfield Township binnen, toonde ze haar pistool en eiste ze geld. Gemaskerd met een mondkapje vertrok ze weer, maar de buit was teleurstellend: amper 500 dollar had ze kunnen ontvreemden.

(Lees verder onder de foto)

De politie kon de gepensioneerde vrouw snel opsporen, bij haar thuis enkele kilometers verderop. Dat voor haar deur dezelfde auto stond als degene die gebruikt werd tijdens de overval, met het vuurwapen nog in de wagen, nam alle twijfel weg, ook al was Mayers zo voorzienend geweest om het kenteken eraf te draaien en een bumpersticker te verwijderen. Bodycambeelden van de lokale politie laten zien dat ze meteen bij aanhouding bekent, zo schrijft de Amerikaanse nieuwssite Inside Edition. “Ik weet waarom jullie hier zijn, ik heb het gedaan”, zegt ze. De politie vraagt haar vervolgens specifieker te zijn, waarop Mayers antwoordt: “De overval”.

(Lees verder onder de foto)

LEES OOK. Online oplichter (20) steelt duizenden euro’s met fake itsme en Effortel-websites

Fraudeslachtoffer

Opvallender nog dan het profiel van de overvaller was haar motief: de politie kwam erachter dat Mayers mogelijk zelf het slachtoffer werd van online oplichting. Haar familie lichtte de rechercheurs namelijk in dat ze vóór de overval geld had opgestuurd naar een “niet-geïdentificeerde persoon”. “Sommigen zien haar daarom misschien als een slachtoffer, maar helaas heeft Ann ervoor gekozen om haar probleem proberen op te lossen door meerdere mensen met een vuurwapen te beroven”, zegt politiesergeant Brandon McCroskey in de Amerikaanse krant USA Today.

LEES OOK. Elza (85) sterft na online oplichting: “Zonder die telefoons was ze er nog geweest”

Hoe ze precies het slachtoffer zou zijn geworden van een internetfraudeur, is niet bekend, maar ze zou volgens Amerikaanse bronnen al voor duizenden dollars geleend hebben van een vriendin en haar zus om de oplichter(s) te betalen. De politie heeft nog geen bewijs gevonden voor de zogenaamde fraude.

Volgens de politie zou Mayers voorafgaand aan de overval haar plan hebben gedeeld met haar familieleden, maar die namen haar voornemen niet serieus. Momenteel zit de vrouw vast in de Butler County Jail in Ohio. Naar eigen zeggen kan ze geen advocaat betalen en hoopt ze een pro-Deoadvocaat toegewezen te krijgen.

LEES OOK. Nieuwe vorm van oplichting: wie deze mail midden in de nacht krijgt, kan maar beter goed opletten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen