Mee in één minuut: Peter Maes vrijgelaten, Würst van Jeroen Meus failliet en Belkacem geen Belg meer

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

rrln02

Peter Maes, de trainer van KSC Lokeren, is na een nacht in de cel vrijgelaten onder voorwaarden in het onderzoek 'Propere Handen'. Hij wordt in verdenking gesteld van witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie. Ook voorzitter Roger Lambrecht werd ondervraagd door de politie.

Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkacem verliest zijn Belgisch paspoort, zo heeft het Antwerpse hof van beroep dinsdag beslist. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken wil de man zo snel mogelijk het land uitzetten.

Würst, de keten van hotdogrestaurants die Jeroen Meus in 2015 uit de grond stampte, is officieel failliet verklaard. De vestigingen in Antwerpen, Leuven en Gent worden gesloten.

Er zijn lichaamsdelen gevonden van de vermoorde Saudische journalist Jamal Khashoggi. Eerder op de dag stelde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan al dat de dood van de journalist een zorgvuldig geplande politieke moord was.

Guy Van Sande (55) moet zich dan toch voor de correctionele rechtbank verantwoorden op verdenking van bezit, productie en verspreiding van kinderporno.De gevallen acteur vroeg twee weken geleden om probatieopschorting, in de hoop een publiek proces (waarbij alle details uit het lijvige onderzoek naar boven zouden komen) te vermijden, maar dat heeft de raadkamer afgewezen.

Met een bakfiets (met drie wielen) fietsen door een officiële 'schoolstraat' is volgens de letter der wet verboden. “In de nieuwe regelgeving rond schoolstraten is men vergeten om ook bakfietsen toe te laten”, ontdekte de Fietsersbond.

Lonely Planet heeft dinsdag de beste bestemmingen voor 2019 bekendgemaakt. De bekende reisgids stelde drie lijstjes op: voor regio's, landen en steden.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!