Ontmanteling van vliegtuigbom waarvoor 9.000 Duitsers geëvacueerd werden, verloopt moeizaam

© Tino Plunert/dpa-Zentralbild/dpa

Het onschadelijk maken van een vliegtuigbom in de Duitse stad Dresden verloopt niet van een leien dakje. Het kwam al tot een explosie. Hoe het verder moet, is voorlopig onduidelijk.

gjs

Woensdagavond begonnen specialisten aan hun klus om de 250 kilo zware blindganger onschadelijk te maken. Zij slaagden erin van op afstand de detonator te verwijderen, maar dan deed zich een explosie voor. Er zijn geen aanwijzingen dat iemand gewond is geraakt of dat er grote schade is aangericht.

Het springtuig blijft voor gevaar zorgen. Specialisten zullen, om naderbij te komen en de zaak verder te onderzoeken, een speciale blusdrone moeten inzetten. Daarna moet een gepantserde graafmachine de dinsdag bij constructiewerkzaamheden ontdekte bom vrijmaken.

Hoeveel springstof er in de blindganger zit, blijft ondertussen onduidelijk, de autoriteiten blijven van een gevaarlijke situatie gewagen.

Onderwijl blijft de evacuatie van ongeveer negenduizend omwonenden van kracht. Vliegverkeer boven Dresden is donderdag niet toegelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen