Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Nieuws
Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).
anp
zondag 28 april 2024 om 15:22
Afbeelding
beeld anp

Omtzigt en Yeşilgöz zouden wat Dassen betreft leiderschap moeten tonen. "Want elke dag is er één waarop jullie kunnen omdraaien. Want als je een leider bent, dan durf je te staan voor de democratie en de rechtsstaat, dan durf je te staan voor datgene wat ons allemaal verbindt."

Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken met "regeren met een eenmanspartij die sinds jaar en dag discrimineert, het geloof in onze onafhankelijke rechtspraak uitholt en journalisten verguist".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Dodental door cycloon Remal in Bangladesh stijgt naar minstens 10

In Bangladesh zijn zeker tien mensen omgekomen als gevolg van cycloon Remal, die zondag aan land kwam in het Zuid-Aziatische land. Volgens de autoriteiten zijn daarnaast meer dan 30.000 huizen verwoest en tienduizenden woningen beschadigd.

Afbeelding

Duits ondernemersvertrouwen stagneert na recente stijging

Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo.

Afbeelding

Macron bezoekt Holocaustmonument in Berlijn

De Franse president Emmanuel Macron heeft een bezoek gebracht aan het Holocaustmonument in Berlijn. Macron en de Duitse president Frank-Walter Steinmeier legden daar rouwstukken in de kleuren van hun nationale vlaggen.

Afbeelding

Bouwer Ballast Nedam werkt mee aan onderzoek ingestorte garage

Bouwbedrijf Ballast Nedam werkt waar nodig mee aan het verkennende onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de ingestorte parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat zegt een woordvoerster van het concern.

Afbeelding

Internationale kritiek na dodelijke aanval bij Rafah

De dodelijke Israëlische aanval bij Rafah heeft geleid tot internationale kritiek. Golfstaat en bemiddelaar Qatar waarschuwt dat het voorval negatieve gevolgen kan hebben voor de onderhandelingen over een bestand in de Gazastrook.

Afbeelding

Politie schiet 24-jarige vrouw dood in Groningen

Een 24-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van zondag op maandag overleden, nadat een agent op haar had geschoten. De politie kreeg een melding van een 'dreigende situatie' in een woning aan de Helperzoom in Groningen.