Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Nieuws
Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).
anp
zondag 28 april 2024 om 15:22
Afbeelding
beeld anp

Omtzigt en Yeşilgöz zouden wat Dassen betreft leiderschap moeten tonen. "Want elke dag is er één waarop jullie kunnen omdraaien. Want als je een leider bent, dan durf je te staan voor de democratie en de rechtsstaat, dan durf je te staan voor datgene wat ons allemaal verbindt."

Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken met "regeren met een eenmanspartij die sinds jaar en dag discrimineert, het geloof in onze onafhankelijke rechtspraak uitholt en journalisten verguist".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

EU legt Booking strenge regels op om 'poortwachtersrol'

De Europese Unie legt ook Booking.com de strenge regels op die gelden voor grote internetbedrijven als Google, Apple en Amazon. Het boekingsplatform voor bijvoorbeeld hotels heeft net zo'n poortwachtersrol als deze internetreuzen, vindt de EU. En dat schept verplichtingen.

Afbeelding

Schiphol, KLM en Marechaussee kijken tevreden terug op meivakantie

Schiphol, KLM en de Koninklijke Marechaussee zijn 'tevreden' dat de meivakantie zonder grote problemen is verlopen. 'Dankzij de goede doorstroming hebben de meeste reizigers waarschijnlijk niet eens in de gaten gehad hoe ontzettend druk het is geweest', zegt Patricia Vitalis, d..

Afbeelding

Bloomberg: moederbedrijf FlixBus wil naar aandelenbeurs

Flix, de Duitse moeder van busbedrijf FlixBus, is van plan naar de aandelenbeurs te gaan. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Naar verluidt wil Flix in de eerste week van juni de plannen bekendmaken en die maand de sprong naar de aandelenmarkt wagen.

Afbeelding

Honderden demonstranten bij 'walk-out' Roeterseilandcampus

Bij het studentenprotest op de Amsterdamse Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zijn honderden studenten aanwezig, ziet een ANP-verslaggever. Demonstranten scanderen de leus 'we will not stop, we will not rest' en klappen.

Afbeelding

Advocaat: verdachte moord woning Amsterdam ontoerekeningsvatbaar

De 36-jarige Nuri Ö. was ontoerekeningsvatbaar toen hij zijn onderburen op 1 augustus vorig jaar met een mes aanviel in hun woning aan de Robert Scottstraat in Amsterdam-West.

Afbeelding

Agent opgepakt om verkopen politie-informatie

Een 34-jarige agent uit Heemskerk is opgepakt omdat hij informatie van de politie zou hebben verkocht. De man wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim, computervredebreuk en ambtelijke corruptie, meldt het Openbaar Ministerie.